Τόσκας: Σε θέματα ασφάλειας είμαστε πολύ καλύτερα από άλλες χώρες Ο κ. Μητσοτάκης προσπαθεί να κινδυνολογήσει

Μερικά χρόνια πίσω, η παραμικρή επιτυχία της Ελληνικής Αστυνομίας γινόταν πρωτοσέλιδο και τώρα οι επιτυχίες αποτελούν καθημερινότητα», σημειώνει ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας στη συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ. Μια επιτυχία την οποία συνδέει ευθέως με την σημαντική δουλειά που γίνεται από την Ελληνική Αστυνομία. Εξ ου και οι καρποί στην πάταξη τόσο του κοινού όσο και του οργανωμένου εγκλήματος, προσθέτει.

Το κλίμα ασφάλειας αποτυπώνεται εξάλλου στα μεγάλα ρεύματα των τουριστών που έρχονται στη χώρα μας και τις ανέμελες βόλτες ξένων ηγετών στο κέντρο της Αθήνας, επισημαίνει επίσης στη συνέντευξή του στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο κ. Τόσκας.

«Η μεγάλη αστάθεια που υπάρχει παγκοσμίως, η μεγάλη αστάθεια στη γειτονιά μας, η μεγάλη αστάθεια στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, τροφοδοτούν το αίτημα για ακόμη μεγαλύτερη ασφάλεια. Να υπενθυμίσω τι έγινε σε άλλες πρωτεύουσες της Ευρώπης; Εμείς μπροστά σε όλα αυτά τα γεγονότα είμαστε πολύ καλύτερα και απόδειξη, τα μεγάλα ρεύματα των τουριστών που έρχονται στη χώρα μας, οι ανέμελες βόλτες ηγετών στο κέντρο της Αθήνας -όπως ο Πρίγκιπας Κάρολος και ο Πρόεδρος της Γαλλίας κ. Μακρόν- είναι πράγματα που δεν γίνονται σε άλλες πρωτεύουσες. Άρα, θα πρέπει να συγκρίνουμε το τι γίνεται αλλού, να συγκρίνουμε τη σημερινή κατάσταση με το τι γινόταν τα προηγούμενα χρόνια, αλλά και να λάβουμε υπόψη μας τις καινούριες μορφές της εγκληματικότητας που εύκολα περνούν τα σύνορα από χώρα σε χώρα και τα καινούρια προβλήματα που καλείται να αντιμετωπίσει η Ελληνική Αστυνομία, για παράδειγμα αυτά που σχετίζονται με το μεταναστευτικό», τονίζει.

Ο κ. Τόσκας απαντά και στη μομφή του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας στα θέματα ασφάλειας, ότι ο κ. Μητσοτάκης «προσπαθεί να κινδυνολογήσει, προσπαθεί να χαϊδέψει τα αυτιά των συντηρητικών κύκλων, αλλά προσπαθεί να ψαρέψει ανάμεσα και στον απλό πολίτη, που πάντα θα ζητάει περισσότερη ασφάλεια και είναι λογικό αυτό».

Κατηγορεί επίσης την αξιωματική αντιπολίτευση ότι «προσπαθεί να διογκώσει και τα προβλήματα εγκληματικότητας και παραραβατικότητας».

Επίσης διερωτάται,» οι τελευταίες ενέργειες του Ρουβίκωνα, που έγιναν μετά την επίθεση στον Γιάννη Μπουτάρη, ποιον εξυπηρέτησαν; Και καταθέτει την άποψη ότι, τέτοιες ενέργειες συντηρητικοποιούν ακόμη περισσότερο τον απλό πολίτη.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του στο Πρακτορείο, ασκώντας κριτική στον πρόεδρο της ΝΔ για πρόσφατη δήλωσή του αναφορικά με τη δολοφονία Λαμπράκη, ο κ. Τόσκας υπογραμμίζει ότι «αυτός ο τόπος έχει σταθεί στα πόδια του χάρη στη διατήρηση της ιστορικής μνήμης και η δημοκρατία στον τόπο μας έχει επικρατήσει χάρη σε αυτήν». Ταυτόχρονα δε, δεν κρύβει τον προβληματισμό του για το πού οδηγείται η Ιταλία των μεγάλων δημοκρατικών παραδόσεων.

Ερωτηθείς τέλος από το ΑΠΕ-ΜΠΕ για το βαθμό ετοιμότητας του κρατικού μηχανισμού όσον αφορά τις δασικές πυρκαγιές, διαβεβαιώνει ότι «είμαστε σε πολύ καλύτερη κατάσταση από τα προηγούμενα χρόνια».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here