Τόσκας: Μόνο ντροπή προκαλεί η στάση της ΝΔ για τη φωτιά στα Κύθηρα

«Μόνο ντροπή προκαλεί η στάση της Ν.Δ., η οποία θα έπρεπε να κοιτάξει την πλάτη της και να ρωτήσει τους ανθρώπους της γιατί αδιαφόρησαν τόσα χρόνια να προμηθευτούν έστω και ένα πυροσβεστικό αεροσκάφος μετά το 2001», δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, με αφορμή τη φωτιά στα Κύθηρα και την κριτική της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Μιλώντας στο ΑΜΠΕ,  o κ. Τόσκας κατηγόρησε τον δήμαρχο Κυθήρων ότι σε συνεννόηση με τη Ν.Δ. έπαιξε πολιτικό παιχνίδι, ζητώντας «μέχρι και 50 πυροσβεστικά αεροσκάφη που δεν διαθέτει η χώρα».

«Στην πυρκαγιά στα Κύθηρα ρίξαμε όλα σχεδόν τα ιπτάμενα μέσα που διαθέτουμε» διαβεβαίωσε εξάλλου ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Απαντώντας στην κριτική της Νέας Δημοκρατίας, ότι δεν νοικιάστηκαν εγκαίρως τα επτά  πυροσβεστικά ελικόπτερα, ο κ. Τόσκας τόνισε ότι δεν υπήρξε καμία καθυστέρηση και  ότι αυτά είναι ελικόπτερα δευτερεύουσας δύναμης. Τα τρία βασικά ελικόπτερα «Ericsson», όπως ανέφερε ο υπουργός, έχουν ήδη ενοικιαστεί και επιχειρούν στα μέτωπα των πυρκαγιών από την  αρχή της αντιπυρικής περιόδου.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here