Τώρα βάζουν πλαφόν στα 40 ευρώ για τον μοριακό έλεγχο και στα 10 ευρώ για το Rapid test

Πλαφόν και ανώτατες τιμές, με πολύ μεγάλη καθυστέρηση, αποφάσισε να ορίσει  η Κυβέρνηση  στο τεστ διενέργειας μοριακού ελέγχου RT-PCR για την ανίχνευση του κορωνοϊού SARS-CoV-2 (40 ευρώ) αλλά και στο Rapid test (10 ευρώ).

Τη σχετική τροπολογία, με την οποία το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων θα εξουσιοδοτείται να ορίζει  ορίσει ανώτατες τελικές τιμές, σε αγαθά και υπηρεσίες, αναγκαίες για την διασφάλιση της δημόσιας υγείας και των οικονομικών συμφερόντων των πολιτών, προανήγγειλε ο Γενικός Γραμματέα Εμπορίου και  Προστασίας του Καταναλωτή Παναγιώτης Σταμπουλίδης .

Στις σημερινές δηλώσεις του σημείωσε τα εξής: «Η Κυβέρνηση έχει εξ αρχής θέσει ως απόλυτη προτεραιότητα της, την διασφάλιση της δημόσιας υγείας και την πρόσβαση των πολιτών σ’ αυτή.

Και οι δύο παράμετροι είναι αδιαπραγμάτευτοι για εμάς. Μέλημα μας ήταν και παραμένει, η κοινωνική συνοχή και η ομαλή λειτουργία της αγοράς. Υποστηρίζουμε τις πρακτικές του υγιούς ανταγωνισμού, όταν όμως αυτός λειτουργεί.

Τώρα όμως που το μεγαλύτερο μέρος της αγοράς βρίσκεται σε αναστολή, οφείλουμε να παρέμβουμε θεσμικά μπροστά σε φαινόμενα ασύμμετρων ανατιμήσεων και κερδοσκοπίας.

Σήμερα και γνωρίζοντας πλέον ότι για λόγους πρόληψης, γίνεται ευρεία χρήση των τεστ ανίχνευσης του ιού από τους πολίτες, είτε κατά μόνας, είτε από τις επιχειρήσεις για λογαριασμό των υπαλλήλων τους, έχοντας πρώτιστα διασφαλίσει την διαθεσιμότητα των εν λόγω προϊόντων και υπηρεσιών και συνάμα έχοντας προσδιορίσει το κόστος διάθεσης αυτών στους χρήστες, προχωράμε στον ορισμό ανώτατης τιμής χρέωσής τους.

Έτσι λοιπόν, ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων εντός των προσεχών ημερών θα καταθέσει σχετική τροπολογία, με την οποία θα εξουσιοδοτείται να μπορεί να ορίσει ανώτατες τελικές τιμές, σε αγαθά και υπηρεσίες, αναγκαίες για την διασφάλιση της δημόσιας υγείας και των οικονομικών συμφερόντων των πολιτών.

Αμέσως μετά την ψήφιση και δημοσίευση στο ΦΕΚ της διάταξης, θα εκδοθεί Υπουργική Απόφαση, με την οποία θα τίθενται σε εφαρμογή οι ανώτατες τελικές τιμές χρέωσης για τη διεξαγωγή εξετάσεων για ανίχνευση κορωνοϊού SARS-CoV-2, σε κάθε ιδιώτη πάροχο της συγκεκριμένης υπηρεσίας»

Σύμφωνα με τον κ. Σταμπουλίδη,  οι τιμές διαμορφώνονται ως εξής:

α) ως ανώτατη τιμή χρέωσης για τη διενέργεια μοριακού ελέγχου RT-PCR για την ανίχνευση του κορωνοϊού SARS-CoV-2, τα σαράντα ΕΥΡΩ (40,00€)

β) ως ανώτατη τιμή χρέωσης για τη διενέργεια ταχείας δοκιμασίας για την ανίχνευση αντιγόνου του κορωνοϊού SARS-CoV-2 (Rapid test), τα δέκα (10,00) ευρώ.

Ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου επισήμανε τη στρατηγική της   Ελληνικής Κυβέρνησης και του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, η οποία  διασφάλισε:

  • Την απρόσκοπτη και συνεχή τροφοδοσία της αγοράς.
  • Την επάρκεια αγαθών υγειονομικής προστασίας (δυνατότητα εγχώριας παραγωγής αντισηπτικών, μασκών κ.α εκμηδενίζοντας τον χρόνο αδειοδότησης).
  • Την πρόσβαση των πολιτών σε προϊόντα και υπηρεσίες με χαμηλό κόσ
Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here