Τώρα λυπούνται οι Γερμανοί την Ελλάδα για να μην «περάσει» του Σόιμπλε στο CDU

«Σε τέσσερα κορυφαία λάθη υπέπεσε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στη μακρά και εντυπωσιακή σταδιοδρομία του», αναφέρει η γερμανική Süddeutsche Zeitung του Μονάχου, με αφορμή την ανοιχτή στήριξη του νυν προέδρου της Bundestag στον υποψήφιο για την προεδρία του CDU Φρίντριχ Μερτς.

«Το πρώτο λάθος αφορά στην αμνηστία φοροφυγάδων στην «υπόθεση Φλικ», το δεύτερο στην υπόθεση των «μαύρων ταμείων» της CDU, το τρίτο στην υπερβολική αφοσίωση στον, τότε, καγκελάριο Κολ. Η Μέρκελ γύρισε, την κατάλληλη στιγμή, την πλάτη στον «Καγκελάριο της Επανένωσης» παρότι την είχε ευνοήσει προσωπικά. Για αυτό και κατάφερε να γίνει καγκελάριος, ενώ ο Σόιμπλε ανέλαβε απλός υπουργός. Ως υπουργός Οικονομικών, ο Σόιμπλε έκανε το τέταρτο μέγα λάθος του όταν ο -κατά τα άλλα- «πεπεισμένος Ευρωπαίος», θέλησε να διώξει με κάθε τρόπο την Ελλάδα από το ευρώ. Σε περίπτωση που η καγκελάριος δεν προέβαλε αντίσταση, ο Σόιμπλε θα είχε τινάξει στον αέρα την ΕΕ.»

Το έντυπο συνεχίζει τον εξάψαλμο εναντιον του Σόιμπλε καταγγέλλοντας τον επιθετικό τρόπο με τον οποίο επέβαλε τον Φρίντιχ Μερτς για να ανακοψει την πορεια της Καρεμπάουερ που ηταν η «εκλεκτή» της Αγκελα Μέρκελ για την ηγεσία του κόμματος

Αυτό -λεει η σοσιαλδημοκρατική Süddeutsche Zeitung- ήταν η εκδίκηση του Σόιμπλε για το γεγονός ότι δεν έγινε καγκελάριος, αλλά και για το ότι η Μέρκελ όχι μόνον δεν τον άφησε να γίνει Πρόεδρος της Δημοκρατίας αλλά και δεν τον προώθησε να τεθεί επικεφαλής του Eurogroup.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here