Τον υπουργό Δικαιοσύνης επισκέφθηκε η Ιωάννα Κούρτοβικ

Καθώς ο Δημήτρης Κουφοντίνας διανύει την 54η ημέρα απεργίας πείνας και σύμφωνα με πληροφορίες κινδυνεύει πλέον να πέσει σε κώμα, η συνήγορός του έκανε μια νέα πρόσπάθεια απεμπλοκής από το αδιέξοδο.

Συγκεκριμένα, τον υπουργό Δικαιοσύνης Κωνσταντίνο Τσιάρα επισκέφθηκε η Ιωάννα Κούρτοβικ, συνήγορος του κρατούμενου Δημήτρη Κουφοντίνα, ο οποίος έχει κατέλθει σε απεργία πείνας, προκειμένου να βρεθεί μια λύση στο ζήτημα που έχει ανακύψει.

Κατά τη συνάντηση η κυρία Κούρτοβικ επικαλέστηκε το άρθρο 9 του Σωφρονιστικού Κώδικα, που προβλέπει ότι «ο υπουργός Δικαιοσύνης μπορεί να παραγγέλλει ή να απαγορεύει τη μεταγωγή κρατουμένου για λόγους που συνδέονται με την ασφάλεια της χώρας ή τη δημόσια τάξη.

Σε περίπτωση κατεπείγοντος ή όταν απειλείται διασάλευση της τάξης και ασφάλειας του καταστήματος, η μεταγωγή ή η μη μεταγωγή διατάσσεται από το γενικό γραμματέα του υπουργείου Δικαιοσύνης, το ζήτημα όμως εισάγεται το ταχύτερο δυνατόν στην Κεντρική Επιτροπή Μεταγωγών που αποφασίζει σχετικά».

Πηγές του υπουργείου Δικαιοσύνης σημειώνουν ότι μετά τη μεταφορά της αρμοδιότητας των φυλακών στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη μόνος αρμόδιος είναι πια ο Μιχ. Χρυσοχοϊδης.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here