Τον σκότωσαν σε 11 δευτερόλεπτα

 

Σε δίκη για κακουργήματα που επισύρουν ποινές έως και ισόβιας κάθειρξης παραπέμπονται 9 άτομα για τη δολοφονία του 22χρονου Αμερικανού Μπακαρί Χέντερσον το περασμένο καλοκαίρι στον Λαγανά της Ζακύνθου.

 

Συγκεκριμένα οι έξι παραπέμπονται για το αδίκημα «της ανθρωποκτονίας από πρόθεση από δράστη σε ήρεμη ψυχική κατάσταση κατά συναυτουργία», ένας για το αδίκημα «της άμεσης συνέργειας στην ως άνω πράξη κατ’ επιτρεπτή μεταβολή της κατηγορίας για ανθρωποκτονία με πρόθεση από δράστη σε ήρεμη ψυχική κατάσταση» και δύο για το αδίκημα «της απόπειρας ανθρωποκτονίας από δράστη σε ήρεμη ψυχική κατάσταση κατά συναυτουργία κατ’ επιτρεπτή μεταβολή της κατηγορίας για ανθρωποκτονία με πρόθεση».

Ο ένας από τους δράστες δεν έχει εντοπιστεί.

Το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ζακύνθου, που δημοσίευσε ο «Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής», καταγράφει με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες τη δολοφονία.

Στο 55σέλιδο βούλευμα τονίζεται ότι οι δράστες χρειάστηκαν μόλις 11 δευτερόλεπτα για να σκοτώσουν τον νεαρό, ενώ περιγράφεται με συγκλονιστικές λεπτομέρειες η ανθρωποκτόνος δράση των εννέα κατηγορούμενων, οι οποίοι συνέχισαν να χτυπούν με βία τον Μπακαρί ακόμη κι όταν αυτός ήταν πεσμένος στο έδαφος χωρίς τις αισθήσεις του:

«[…] ο 5ος κατηγορούμενος τον χτύπησε στο κεφάλι με το δεξί χέρι του και αφού ο παθών έχασε την ισορροπία του και επέπεσε στο πίσω μέρος σταθμευμένου Ι.Χ. επιβατικού αυτοκινήτου χτυπώντας με την αριστερή πλευρά του σώματός του, ο πρώτος κατηγορούμενος τον χτύπησε στο κεφάλι με το αριστερό χέρι στο οποίο είχε σιδερογροθιά.

Ο 6ος κατηγορούμενος τον κλότσησε με το δεξί πόδι του στην πλάτη και ακολούθως στον αυχένα με αποτέλεσμα εξαιτίας των χτυπημάτων αυτών ο παθών να σωριαστεί στο οδόστρωμα και να μείνει ακίνητος έχοντας χάσει τις αισθήσεις του.

Ακολούθως ο 6ος κατηγορούμενος τον κλότσησε εκ νέου αυτή τη φορά με το δεξί πόδι του στο κεφάλι, ο 1ος κατηγορούμενος έσκυψε πάνω του και τον χτύπησε αλλεπάλληλα στο κεφάλι με τη σιδερογροθιά, ο 7ος κατηγορούμενος τον κλότσησε με το αριστερό πόδι του δυο φορές το κεφάλι, ο 8ος κατηγορούμενος τον κλότσησε 8 φορές στο κεφάλι και ο 9ος κατηγορούμενος τον κλότσησε με το δεξί πόδι του δυο φορές στο κεφάλι, ενώ ο άγνωστος κατά την κύρια ανάκριση δράστης τον κλότσησε με το δεξί πόδι του 2 φορές στο κεφάλι.

Αποτέλεσμα των ως άνω πράξεών τους ήταν να προκαλέσουν στον παθόντα βαρύτατες κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και δη εκτεταμένη βλάβη του εγκεφάλου (θλάσεις και αιμορραγία) από τις οποίες επήλθε ο θάνατός του, αποτέλεσμα στο οποίο αυτοί απέβλεψαν».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here