«Τον σκότωσα γιατί με έλεγε ζητιάνο και με έβριζε»

Τους λόγους που τον οδήγησαν στην δολοφονία, περιέγραψε ο 59χρονος άστεγος που σκότωσε έναν άλλον άστεγο στον Αγιο Δημήτριο. 

«Με έλεγε συνέχεια ζητιάνο και με έβριζε», αναφέρει. και συνεχίζει: «Τον ‘φιλοξενούσα’ σε ένα εγκαταλελειμμένο εργοστάσιο επίπλων. Μετά από πέντε μέρες τσακωθήκαμε άσχημα. Τον χτύπησα, τον έσπρωξα και έπεσε πάνω σε μία λεκάνη τουαλέτας με το κεφάλι και την μύτη. Ύστερα τον έπνιξα με τα χέρια μου και τον άφησα μέσα σε ένα φρεάτιο ασανσέρ του κτιρίου. Έπειτα από ένα μήνα κάποιοι άλλοι άστεγοι διαμαρτύρονταν για την δυσοσμία. Έτσι αποφάσισα να τον μετακινήσω. Τον έβαλα μέσα στον υπνόσακο του, έδεσα με καλώδια τις άκρες και τον μετέφερα στον κάδο απορριμμάτων που βρίσκεται 30 μέτρα από το κτίριο» ομολόγησε ο 59χρονος, περιγράφοντας την άγρια δολοφονία του 73χρονου, σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο.

Σε βάρος του κατηγορουμένου σχηματίσθηκε δικογραφία για ανθρωποκτονία από πρόθεση, οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα, ο οποίος παρέπεμψε την υπόθεση σε Ανακριτή για την κύρια ανάκριση.

Η σορός του θύματος είχε βρεθεί σε κάδο απορριμμάτων, στη συμβολή των οδών Παπαναστασίου και Ηροδότου, στις 12 Ιανουαρίου, από υπάλληλο καθαριότητας του Δήμου.

Οι αστυνομικοί κατάλαβαν ότι επρόκειτο για άστεγο, καθώς το θύμα φορούσε τέσσερις μπλούζες. Στον κάδο βρέθηκε επίσης και μία ταυτότητα, η οποία αποκάλυψε την ταυτότητα του θύματος, ενώ μέσω της μεθόδου DNA ταυτοποιήθηκε το θύμα, αφού είχε βρεθεί ο αδελφός του, ο οποίος επιβεβαίωσε ότι επρόκειτο για άστεγο.

Οι έρευνες για τον εντοπισμό του χώρου διάπραξης του εγκλήματος επικεντρώθηκαν σε χώρους όπου διαμένουν άστεγοι και λίγο αργότερα διαπιστώθηκε ότι το θύμα είχε απασχολήσει συχνά τις Αρχές, ενώ στο παρελθόν είχαν διαγνωστεί ψυχικές διαταραχές.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here