Τον Μπενουά Αμόν επέλεξαν οι Γάλλοι σοσιαλιστές για το προεδρικό χρίσμα-Ηττα του Βάλς και της δεξιάς πτέρυγας του κόμματος

Ο Μπενουά Αμόν, θα  είναι τελικά ο επίσημος υποψήφιος των Γάλλων Σοσιαλιστών, στις επικείμενες προεδρικές εκλογές. Στις επαναληπτικές προκριματικές εκλογές συγκέντρωσε το 58,65%  έναντι 41,35% που έλαβε ο πρώην πρωθυπουργός της χώρας Μανουέλ Βαλς. Στις πρώτες του δηλώσεις, ο πρώην υπουργός Παιδείας, με το αριστερό προφίλ, απηύθυνε κάλεσμα για ενότητα σε όλους τους Σοσιαλιστές και έκανε έκκληση για συστράτευση στην Αριστερά του Ζαν-Λυκ Μελανσόν και τους Πρασίνους.

Η καθαρή ήττα του Μ. Βαλς θεωρείται ως αποδοκιμασία της δεξιόστροφης πολτικής που ακολούθησε τόσο ο ίδιος όσο φυσικά ο Γάλλος σοσιαλιστής πρόεδρος Φρ.Ολάντ κατά την διάρκεια της θητείας του.

Ωστόσο, το έργο του είναι αρκετά δύσκολο, καθώς έως τώρα φαβορί για τις δύο πρώτες θέσεις είναι η ακροδεξιά Ζαν Μαρίν Λεπέν, η οποία πήρε πόντους από την επικράτηση του Ντ. Τραμπ και ο κεντροδεξιός υποψήφιος Φρ. Φιγιόν.

Μάλιστα ο υποψήφιος του Σοσιαλιστών είναι πιθανόν να βρίσκεται πίσω ακόμη και από τον Εμ, Μακρόν, πρώην σοσιαλιστή υπουργό που εμφανίζεται ως κεντρώος αλλά και τον εκλεκτό της ριζοσπαστικής  αριστεράς Ζαν – Λικ Μελανσόν.

Ωστόσο, τρεις μήνες πριν από τις προεδρικές εκλογές, καταγγελίες για πλασματική απασχόληση της συζύγου του Φρανσουά Φιγιόν, Πενέλοπε, μπορεί να αλλάξουν την κατάταξη των υποψηφίων προέδρων ε μιά από τις κρίσιμες προεδρικές εκλογές της Γαλλίας.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here