Το βίντεο του Γάλλου δημοσιογράφου της Monde που τραυματίσθηκε, έξω από το Bataclan

 

 

 

Ο δημοσιογράφος  τραυματίσθηκε στο χέρι καθώς προσπάθησε να βοηθήσει ανθρώπους να κρυφτούν στο διαμέρισμά του. Να τι γράφει ο ίδιος στην εφημερίδα:

Προσπαθούσα να δουλέψω λίγο στο σπίτι. Η τηλεόραση ήταν αναμένη και έπαιζε ένα αστυνομικό φίλμ με πρωταγωνιστή τον  Jean-Hugues Anglade. Ακουσα ένα θόρυβο που μου φάνηκε σαν κροτίδα και αρχικά πείσθηκα ότι προήλθε από το φίλμ. Αλλά ο θόρυβος ήταν τόσο δυνατός που πήγα στο παράθυρο. Μένω στον δεύτερο όροφο και το διαμέρισμά μου βλέπει την έξοδο κινδύνου του θεάτρου

Υπήρχαν εκκενώσεις χώρων στο παρελθόν αλλά όλοι έτρεχαν έξω από όλες τις κατευθύνσεις. Είδα ανθρώπους στο έδαφος και αίμα. Συνειδητοποίησα ότι επρόκειτο για κάτι πολύ σοβαρό. Ρώτησα περαστικούς τι συνέβαινε. Ολοι έτρεχαν προς  Rue Amelot ή την boulevard Voiltaire.

Μια γυναίκα κρέμονταν στο παράθυρο του Bataclan, στο δεύτερο όροφο. Οι εικόνες αυτές μου έφεραν στο νου την 11η Σεπτεμβρίου.

Στη συνέχεια κατέβηκα για να ανοίξω τη πόρτα του διαμερίσματος μου σε ανθρώπους που αναζητούσαν καταφύγιο και έτσι άνοιξα τη κεντρική πόρτα του κτιρίου. Ενας άνθρωπος κείτονταν στο πεζοδρόμιο κι ένας άλλος τον οποίο δεν ξαναείδα, πυροβολήθηκε καθώς προσπαθούσε να προστατευθεί στην είσοδο.

Τότε δέχθηκα κι εγώ μια σφαίρα. Δεν θυμάμαι πολλά μετά από αυτό, έχω ένα κενό αλλά θυμάμαι σαν να εξερράγη κροτίδα στο αριστερό μου χέρι και γέμισα αίματα. Νομίζω ότι ο σκοπευτής ήταν στο παράθυρο του Bataclan.  Ανέβηκα σε γείτονες στον 4o όροφο.

Ο άνθρωπος που δεχθήκαμε στο διαμέρισμα είχε πυροβοληθεί στο πόδι. Ηταν Αμερικανός. Eκανε εμετό, κρύωνε και νομίσαμε ότι πέθαινε. Καλέσαμε το πρώτων βοηθειών αλλά δεν μπορούσε να φύγει. Κάλεσα εάν φίλο που είναι γιατρός και μου είπε πως να κάνω έναν αιμοστατικό επίδεσμο με τη μπλούζα μου. Εμεινε στο διαμέρισμά μου έως ότου έκανε έφοδο η αστυνομία.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here