Το τσιγάρο του Πολακη και η απαράδεκτη δουλικότητα των ελληνικών ΜΜΕ προς τους ξένους

Μου προκαλεί κατάθλιψη να διαβάζω ανταποκρισεις απο τις Βρυξέλλες, γιατί πάντα υπάρχουν ερωτήσεις αντιπολιτευομενων απεσταλμένων ή ανταποκριτών προς επιτρόπους καθε λογής -επί παντός και πάντα εναντίον της κυβέρνησης. «Καρφώνουν» ό,τι προλαβαίνουν, πιο μνημονιακοι και απο τους εργοδότες τους. Οπως έκαναν άλλοτε και με το ΔΝΤ, όπου έτρεχαν να «ρωτήσουν» για κάποια σκέψη της κυβέρνησης, προκειμένου να εκμαιεύσουν αντιρρήσεις και να προκαλέσουν αντιδράσεις. Το ίδιο κάνουν και σήμερα τόσο στα ξένα, όσο και όταν οι ξενοι έρχονται εδώ.

Ο θησαυρος τους είναι να αντλήσουν μια κακή κουβέντα για την Ελλάδα -γιατί Ελλάδα είναι οι πολιτικοι που έχουν ψηφιστεί απο το λαό και στην Ελλάδα έχουν αντίκτυπο όλες οι «δημοσιογραφικές ερωτήσεις» που προκαλούν αρνητικές αντιδράσεις. Ομως το χειρότερο δεν είναι οι αντιδράσεις και η αρνητική προπαγάνδα. Το χειρότερο είναι ότι αυτή η συνηθεια, δείχνει δουλικότητα -δίνει στον ξένο ένα κύρος που δεν έχει, τον αναβαθμιζει σε αφεντικό ενός πολιτικού δικού μας, χωρίς αυτό να έχει ποτέ εκλεγεί απο κανέναν και πάντως σίγουρα όχι απο Έλληνα.

Αφορουσε στο κάπνισμα του Πολάκη το τελευταίο κρουσμα δουλικής ερώτησης προς επίτροπο με στόχο να «μαλώσουν»  υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν τους ενδιαφέρει η βασική δημοκρατικη αρχή ότι ο οιοσδήποτε πολιτικος (καλός ή κακός) έχει εκλεγεί από συμπολίτες μας και κάθε προσβολή εναντίον του, είναι και προσβολή προς τους ψηφοφόρους του και προς τη λαϊκη ετυμηγορία των εκλογών

Και ίσως οι δημοσιογράφοι αυτοι να  νομιζουν ότι είναι δικαίωμά τους η δουλικότητα, ομως κάνουν λάθος. Μπορουν να την ασκουν για τον εαυτο τους, δηλαδή να προσδίδουν κυρος «αφεντικού» σε ό,τι αφορά στους ίδιους και όχι να εκχωρούν δικαίωμα κριτικής εις βάρος της πατρίδας τους και των εκλεγμένων πολιτικών της

Ανεξαρτήτως της αφορμής, δηλαδή του κατά πόσο είναι σκοπιμο να καπνίζει ένας γιατρός ή ένας υπουργός Υγείας δημοσίως, για εμένα το  σοβαρό πολιτικό και κοινωνικό θέμα είναι το προβοκατόρικο κίνητρο -πάγια τακτική και της ΝΔ εξάλλου. Δηλαδή ας εκτεθουμε στους ξένους, αρκεί να κάνουμε τη δουλίτσα μας. Ας κανουμε και ζημιά στην Ελλάδα, αρκεί να πέσει ο Τσιπρας. Ο,τι φέρνει κάτι στον κορβανά του Μητσοτάκη,  αυτομάτως «δημοσιογραφοποιείται» για να έχει και άλλοθι.

Δημοσιογράφος της Καθημερινής έδειξε φωτογραφία του Πολάκη να καπνίζει στο υπουργείο Υγείας και ζήτησε σχόλιο απο τον επίτροπο Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βιτένις Αντριουκαΐτις, στο περιθώριο της εκδήλωσης που διοργανώθηκε την Δευτέρα, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Κατά του Καρκίνου, από την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία, στο Κέντρο Πολιτισμού Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Είπαν ότι η  φωτογραφία ήταν απο συνέντευξη Τύπου στο υπουργείο, το 2016, και ο Λιθουανος εκφράσθηκε απαράδεκτα.

«Είναι ντροπή! Είναι ντροπή! Αυτός ο τύπος (σ.σ. «this guy») δεν καταλαβαίνει τίποτα από υγεία. Μηδέν! Τέτοιες συμπεριφορές πρέπει να καταγγέλλονται στην κοινή γνώμη. Αν είσαι εθισμένος, είναι ίσως δύσκολο να απεξαρτηθείς, αλλά τουλάχιστον ας προσπαθήσεις· ας πάρεις τσίχλες νικοτίνης, ας ζητήσεις ιατρική βοήθεια. Το ζήτημα της εφαρμογής της αντικαπνιστικής νομοθεσίας είναι πολύ σοβαρό και το Κοινοβούλιο της χώρας σας οφείλει να το συζητήσει. Δεν είναι θέμα ελεύθερης βούλησης κάποιου αν θα καπνίζει ή όχι», είπε.

Και πρόσθεσε: «Όταν αυτό συμβαίνει σε δημόσιο χώρο πρόκειται για καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, γιατί οι γύρω του έχουν το δικαίωμα να αναπνέουν καθαρό αέρα. Σήμερα επισκέφθηκα το ελληνικό υπουργείο Υγείας και οι χώροι μύριζαν τσιγάρο. Κανείς από όσους συνάντησα δεν φορούσε γραβάτα. Θεωρούν ότι έτσι πολεμούν τις ελίτ; Αυτή είναι πολιτική του δρόμου!».

Ο Πολάκης απάντησε το εξής:

Προς κύριο Βιτενις Αντριουκαιτις :

-Αυτος ο»τύπος» κύριε επίτροπε ασχολείται τρία χρονια με πιο σοβαρά πράγματα στο χωρο της υγείας απο το τσιγάρο .Μαθε πριν μιλήσεις !!!
-Ειναι ψέμματα πως δεν φορούσε κανεις γραβάτα οταν ήρθατε στο Υπουργειο.Ο θυρωρός στην είσοδο φορούσε .Εγω δεν φοράω .Οι γραβατωμένοι που πέρασαν απο δω χρεωκοπησαν τη χώρα μας .Αυτους πολεμάμε .Μαθε πριν μιλήσεις !!
-το τσιγάρο θα το κόψω οταν το επιλέξω με ελεύθερη βούληση εγω (δεν αργεί η απόφαση , αλλα θα ειναι δική μου)
-Τη φωτογραφία που κρατάς την τράβηξε κρυφά κάποιος εκπρόσωπος εταιρείας Υγειονομικου υλικού που ειχαμε καλέσει σε συναντηση διαπραγμάτευσης στο υπουργείο και τους αναγκάσαμε να κατεβάσουν 20% τις τιμές που πουλούσαν τα είδη τους στα νοσοκομεία της χώρας μας (Υλικα επεμβατικής καρδιολογίας )

-Η φωτογραφία ειναι οταν έληξε η συναντηση και την αναπαρήγαγαν πολλα ΜΜΕ τηλεοπτικά και ιντερνετικα απο τα οποια κόψαμε περίπου 6-10 εκατομμύρια ευρω διαφημιστική δαπάνη το χρόνο που έπαιρναν ΚΑΚΩΣ απο το Υπ Υγειας!
Ρωτα ενα συνάδελφο σου απο την Ελλάδα , εκει στην ευρωπαϊκή επιτροπή , (φοράει και γραβάτα πάντα) πόσα τους έδινε καθε χρόνο για προβολή μηνυμάτων της αντικαπνιστικής εκστρατείας τα οποια ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΠΡΟΒΑΛΛΟΥΝ ΔΩΡΕΑΝ!!!!!

OK «GUY»???
Yours sincerely
Pavlos Polakis deputy Minister of Health

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here