Το σούπερ κρουαζιερόπλοιο «έμεινε» από λάδι!

Οι μηχανές του πολυτελούς κρουαζιερόπλοιου που έμεινε ακυβέρνητο κατά τη διάρκεια καταιγίδας στα ανοιχτά της Νορβηγίας το Σάββατο εκθέτοντας σε κίνδυνο 1.300 ανθρώπους, «έμειναν» επειδή κάποιος ξέχασε να βάλει λάδι!

Το Viking Sky, υπενθυμίζεται ότι εξέπεμψε σήμα κινδύνου το μεσημέρι του περασμένου Σαββάτου ενώ έπλεε στη Θάλασσα της Νορβηγίας -περίπου στη «μέση» της χώρας. Και οι τέσσερις μηχανές του έσβησαν, ωστόσο το πλήρωμα κατάφερε τελικά να επανεκκινήσει τη μία από αυτές και αργότερα με τη βοήθεια ειδικών συνεργείων επισκεύασε τις τρεις από τις τέσσερις μηχανές και κατέπλευσε με χαμηλή ταχύτητα σε λιμάνι, μετά από μια νύχτα μεγάλης αγωνίας.

«Το συμπέρασμά μας είναι ότι η βλάβη στη μηχανή προκλήθηκε από τη χαμηλή πίεση του λαδιού», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.»Το επίπεδο του λιπαντικού λαδιού στις δεξαμενές ήταν εντός των προβλεπομένων ορίων, ωστόσο ήταν σχετικά χαμηλό όταν ξεκίνησε το πλοίο για να διαπλεύσει το Χουσταντβίκα, τη θαλάσσια περιοχή όπου σημειώθηκε η βλάβη. Κατά πάσα πιθανότητα, από τα βίαια τραντάγματα λόγω της θαλασσοταραχής που επικρατούσε οι αντλίες που μεταφέρουν το λάδι σταμάτησαν να λειτουργούν.»

Βέβαια ακόμα κι αν αυτό ευσταθεί (ότι το λάδι ήθελε απλώς… συμπλήρωμα) και πάλι υπάρχουν ευθύνες και τα έμπειρα πληρώματα γνωρίζουν ότι σε περιοχές με θαλασσοταραχή η «συμπεριφορά» της μηχανής αλλάζει και προνοούν. Η σκέφτονται εγκαίρως να ελέγξουν αν συνεχίζεται ή όχι η ροή του λιπαντικού.

Οι υπηρεσίες διάσωσης απομάκρυναν από το πολυτελές κρουαζιερόπλοιο με ελικόπτερα 479 ανθρώπους το μεσημέρι και τη νύχτα του Σαββάτου.

Το κρουαζιερόπλοιο ναυπηγήθηκε το 2017 και ανήκει στην Viking Ocean Cruises.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here