Το Smart έφταιγε για το θάνατο της ολυμπιονίκου

Πέντε χρόνια μετά το τροχαίο δυστύχημα στην εθνική οδό Πατρών – Πύργου, που έκοψε το νήμα της ζωής της ολυμπιονίκου Άννα Πολλάτου στα 31 της χρόνια (ήταν Ολυμπιονίκης στη ρυθμική γυμναστική), η ελληνική Δικαιοσύνη κρίνει ότι για το δυστύχημα έφταιγε κατασκευαστικό λάθος στο Smart που οδηγούσε η άτυχη αθλήτρια και ασκεί δίωξη κατά του γερμανού εκπροσώπου της κατασκευάστριας εταιρείας αυτοκινήτων.

Το αυτοκίνητο τότε, ξέφυγε από την πορεία του, μπήκε στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας και το πίσω μέρος του ΙΧ της συγκρούστηκε με αγροτικό αυτοκίνητο. Οι επιβάτες του άλλου αυτοκινήτου τραυματίστηκαν ελαφρά όμως η ολυμπιονίκης σκοτώθηκε ακαριαία παρότι η σύγκρουση δεν ήταν τόσο σφοδρή.

Ο θάνατος της κοπέλας οφείλεται σε κατασκευαστικό λάθος του αυτοκινήτου όπως αναφέρει το κατηγορητήριο. Συγκεκριμένα, όταν συγκρούστηκαν τα αυτοκίνητα, αν και το μικρό όχημα της αθλήτριας χτυπήθηκε από την πίσω πλευρά, ξεκόλλησε το ταμπλό μαζί με το τιμόνι και εισχώρησαν βίαια στην καμπίνα του οδηγού. Η οδηγός, που κρατιόταν από το τιμόνι, δέχθηκε τεράστια ώθηση προς τα πίσω και αριστερά και έσπασε ο αυχένας της.

Η αντιεισαγγελέας Πρωτοδικών Αμαλιάδας, Αγγελική Κυριαζή, άσκησε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από αμέλεια, σε βάρος του γερμανού, νόμιμου εκπροσώπου της εταιρείας που κατασκευάζει τα συγκεκριμένα αυτοκίνητα, κρίνοντας πως υπάρχουν επαρκή στοιχεία για έλλειψη προσοχής στην κατασκευή.

Στο κατηγορητήριο αναφέρεται μεταξύ άλλων, ότι η εταιρεία δε φρόντισε να λάβει τα κατάλληλα προφυλακτικά μέτρα για την αποφυγή ατυχήματος, αφού διέθεσε στην αγορά ελαττωματικό προϊόν, καθώς το συγκεκριμένο αυτοκίνητο, με το οποίο η Άννα Πολλάτου βγήκε στην Πατρών – Πύργου, είχε «ελαττωματική κατασκευή της τραβέρσας συγκράτησης του ταμπλό και της κολόνας τιμονιού, της ίδιας της κολόνας τιμονιού και του καθίσματος».

Μετά την άσκηση της ποινικής δίωξης, η οικογένειας της άτυχης κοπέλας διεκδικεί αποζημίωση 820.000 ευρώ.

ΣΑΝ σήμερα πριν τέσσερα χρόνια πέθανε ο Τόμας Πρωτόπαπας και οι φίλοι του δεν τον ξέχασαν

Επίσης γίνεται αναφορά στο θανατηφόρο δυστύχημα του 26χρονου  ηθοποιού και μοντέλου Τόμας Πρωτόπαπα  που σκοτώθηκε κατά παρόμοιο τρόπο με τον ίδιο τύπο αυτοκινήτου. Το πρωινό της 17ης Μαρτίου του 2013 ο Πρωτόπαπας. είχε σταματήσει δεξιά στην Αττική οδό και χτυπήθηκε από πίσω από ένα βανάκι. Υπέκυψε από βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις που υπέστη.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here