Το Σάββατο στις 18:00 το νέο Eurogroup-Ντάισελμπλουμ: Πρέπει να βρούμε λύση αύριο

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI

Το Σάββατο στις 18:00 (ώρα Ελλάδος) θα συνεδριάσει το Eurogroup. «Οι θεσμοί αξιολογούν την τελευταία πρόταση που υπέβαλε χθες η Αθήνα. Οι υπουργοί Οικονομικών θα συνεχίσουν τη συζήτηση με τις ελληνικές αρχές και τους θεσμούς», σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση.

Στο μεταξύ ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντέισελμπλουμ μιλώντας στη Χάγη σε Ολλανδούς δημοσιογράφους υπογράμμισε την ανάγκη να βρεθεί αύριο Σάββατο μία λύση για το ελληνικό ζήτημα. Προειδοποίησε ότι σε διαφορετική περίπτωση ο χρόνος δεν επαρκεί για να εγκριθεί τυχόν συμφωνία από τα εθνικά κοινοβούλια.

«Πρέπει να βρούμε μια λύση αύριο (Σάββατο) για τον πολύ απλό λόγο ότι αυτή πρέπει να εγκριθεί από τα κοινοβούλια: πρώτα από το ελληνικό κοινοβούλιο και έπειτα από αυτά πολλών κρατών μελών», εξήγησε ο Ντέισελμπλουμ.

«Τελικά, το μόνο πράγμα που χρειαζόμαστε είναι μια συμφωνία που θα επιτρέψει στην Ελλάδα να ανακάμψει και αυτό απαιτεί να γίνουν κινήσεις πολύ περισσότερο στον τομέα των μεταρρυθμίσεων απ’ ό,τι στον τομέα των περικοπών. Όλη η ελληνική κοινωνία είναι αναστατωμένη και είναι έτσι εδώ και καιρό», σημείωσε ο πρόεδρος του Eurogroup.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here