Το «λάθος» των ληστών στην απόπειρα κατά Τράπεζας στον Αγ. Παντελεήμονα

Με καλάσνικοφ και πιστόλι μπήκαν οι δύο ληστές το πρωί της Τετάρτης σε τράπεζα στον Αγ. Παντελεήμονα. Ομως αν και είχαν μελετήσει καλά τις κινήσεις τους, δεν υπολόγισαν τον «σιωπηρό» συναγερμό και τελικά έφυγαν με άδεια χέρια.

Μάλιστα οι αστυνομικοί εκτιμούν πως οι δράστες ίσως ήθελαν να κρατήσουν ομήρους πελάτες και υπαλλήλους ώστε να εξαναγκάσουν τον διευθυντή να τους ανοίξει το χρηματοκιβώτιο.

Οι δύο επίδοξοι ληστές είχαν αντικλείδι τόσο για την πόρτα της πολυκατοικίας δίπλα στην τράπεζα, όσο και για την πίσω πόρτα του υποκαταστήματος, από την οποία μπήκαν ενεργοποιώντας- εν αγνοία τους- τον «σιωπηρό» συναγερμό. Μάλιστα, σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα, οι δράστες είχαν κάνει και δοκιμή.

Οι δράστες, μπαίνοντας στο υποκατάστημα της τράπεζας- που επρόκειτο να ανοίξει σε λίγα λεπτά- αιφνιδίασαν τους τρεις υπαλλήλους. Κρατώντας ένα καλάσνικοφ και ένα πιστόλι, τους ακινητοποίησαν και τους έδεσαν με ταινία, ενώ στη συνέχεια πήραν το ένα κλειδί του χρηματοκιβωτίου. Ομως, εκείνη τη στιγμή έφτασε στο σημείο η πρώτη ομάδα ΔΙΑΣ. Οι επίδοξοι ληστές έστρεψαν εναντίον τους τα όπλα και οι αστυνομικοί καλύφθηκαν πίσω από αυτοκίνητα.

Στη συνέχεια, οι ληστές πανικοβλημένοι άφησαν δεμένους τους υπαλλήλους της τράπεζας και έφυγαν από την πίσω πόρτα, εκμεταλλευόμενοι το γεγονός ότι εκείνη τη στιγμή υπήρχε αρκετός κόσμος σε στάση τρόλεϊ.

Οι δύο ληστές τη στιγμή λίγες στιγμές πριν μπουν στην τράπεζαΟι δύο ληστές  λίγες στιγμές πριν μπουν στην τράπεζα

Από την πόρτα αυτής της πολυκατοικίας πέρασαν οι ληστέςΑπό την πόρτα αυτής της πολυκατοικίας πέρασαν οι ληστές

Οι ληστές είχαν αντικλείδι και για την πίσω πόρτα της τράπεζαςΟι ληστές είχαν αντικλείδι και για την πίσω πόρτα της τράπεζας

Η στιγμή που φτάνει η πρώτη ομάδα ΔΙΑΣΗ στιγμή που φτάνει η πρώτη ομάδα ΔΙΑΣ

Οι αστυνομικοί έτρεξαν να καλυφθούν πίσω από αυτοκίνηταΟι αστυνομικοί έτρεξαν να καλυφθούν πίσω από αυτοκίνητα

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here