Χωρίς καμία απολύτως ενόχληση ή παρεμπόδιση, συνοδεία τουρκικών πολεμικών πλοίων, το τουρκικό ερευνητικό Oruc Reis συνεχίζει για 27μέρα τις έρευνες του εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας.
Μάλιστα όπως αποκάλυψε το πρωί ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. σήμερα έφτασε σε απόσταση 44 ναυτικών μιλίων από το Καστελόριζο ενώ έχει παραβιάσει και τον 28ο μεσημβρινό, που είναι ο όριο της μερικής οριοθέτησης της ΑΟΖ Ελλάδας-Αιγύπτου.
Το τουρκικό υπουργείο Αμυνας μάλιστα, να να τονίσει το γεγονός δημοσιοποίησε βίντεο με εικόνες μέσα από ο ερευνητικό σκάφος αλλά και τα παραπλέοντα πολεμικά, δίνοντας μιά αίσθηση απόλυτης κυριαρχίας στην περιοχή της Αν. Μεσογείου.
Δείτε το τουρκικό βίντεο όπως το μετέδωσε το πρακτορείο Αnadolu
Oruc Reis ship continues resolute exploration of #EasternMediterranean
Turkish Naval Forces continue duty of escorting and protecting #Oruc_Reis research ship pic.twitter.com/FdSKcOQkz4
— ANADOLU AGENCY (ENG) (@anadoluagency) September 6, 2020