Το νεοναζιστικό μανιφέστο του μακελάρη της Ν. Ζηλανδίας

Τις αδιανόητες εγκληματικές πράξεις που διέπραξε στα δύο τζαμιά της Ν. Ζηλανδίας,  είχε δημοσιεύσει στο twitter ο Αυστραλός δράστης του μακελειού στο Κράιστσερτς, Μπρέντον Τάραντ λίγες ώρες πριν την φονική επίθεση στην οποία έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον 49 άνθρωποι.

Στο λογαριασμό του στο Twitter που διαγράφηκε τώρα, ο Τάραντ δημοσίευσε το μανιφέστο των 74 σελίδων στο οποίο εξηγεί γιατί επέλεξε τα συγκεκριμένα τζαμιά και πώς τον ενέπνευσε ο μακελάρης του Όσλο, Άντερς Μπέρινγκ Μπρέιβικ, που σκότωσε 77 άτομα τον Ιούλιο του 2001 στη Νορβηγία.

Το μανιφέστο 74 σελίδων ξεκινάει παραθέτοντας ένα ποίημα του Dylan Thomas και στη συνέχεια περιγράφει τα κίνητρά του που είναι μεταξύ άλλων όπως αναφέρει η «δημιουργία μιας ατμόσφαιρας τρόμου» και η «υποκίνηση βίας» κατά των μουσουλμάνων.

Ένα ακόμα κίνητρό του όπως αναφέρει ήταν η «εκδίκηση» για την τρομοκρατική επίθεση στη Σουηδία, όπου ένα από τα θύματα ήταν ένα νεαρό κορίτσι.

«Υπήρχε μια περίοδος δύο χρόνια πριν την επίθεση που άλλαξε δραματικά τις απόψεις μου. Η περίοδος αυτή ήταν από τον Απρίλιο έως το Μάιο του 2017», γράφει.

«Το πρώτο συμβάν που σηματοδότησε την αλλαγή ήταν η τρομοκρατική επίθεση στη Στοκχόλμη στις 7 Απριλίου 2017. Δεν μπορούσε πια να στρέφω την πλάτη στη βία. Κάτι άλλαξε αυτή τη φορά. Η διαφορά ήταν η Έμπα Άκερλουντ. Η Έμπα πήγαινε να συναντήσει τη μητέρα της μετά το σχολείο όταν δολοφονήθηκε από έναν Ισλαμιστή».

Ο Τάραντ, ο οποίος πιστεύεται ότι προέρχεται από τη βόρεια πόλη Grafton της Νέας Νότιας Ουαλίας, επέλεξε για τίτλο στο κείμενό του «Η Μεγάλη Αντικατάσταση». Στο logo του μανιφέστου, συνυπάρχουν όλα τα νεοναζιστικά μοτίβα, από τον αντιμπεριλσμό και την εθνική αυτονομία ως το νόμο και την τάξη.

Μεταξύ άλλων στο μανιφέστο αναφέρει ότι «μια επίθεση στη Νέα Ζηλανδία θα προκαλέσει την προσοχή στην επίθεση που δέχεται ο πολιτισμός μας, ότι δεν υπάρχει κανένα ασφαλές σημείο στον κόσμο, οι εισβολείς είναι παντού στις χώρες μας, ακόμα και στις πιο απομακρυσμένες περιοχές».

Ο δράστης υποστηρίζει ότι «εκπροσωπεί τα εκατομμύρια των Ευρωπαίων και άλλων εθνικιστών» γράφοντας ότι «πρέπει να διασφαλίσουμε την ύπαρξη των ανθρώπων μας και το μέλλον των λευκών παιδιών».

Παράλληλα, παραθέτει κάποια στοιχεία για τη ζωή τους.

Ο Τάραντ περιγράφει τον εαυτό του ως «ένας συνηθισμένος λευκός γεννημένος στην Αυστραλία, προερχόμενος από εργαζόμενη οικογένεια με χαμηλά εισοδήματα».

«Είμαι απλώς ένας συνηθισμένος λευκός από μια συνηθισμένη οικογένεια. Αποφασίσαμε να ορθώσουμε το ανάστημά μας για να διασφαλίσουμε ένα μέλλον για το λαό μου», γράφει.

Παράλληλα,α επισημαίνει ότι δεν τον ενδιέφερε ιδιαίτερα η μόρφωση: «δεν πήγα στο Πανεπιστήμιο γιατί δεν με ενδιέφερε ιδιαίτερα τίποτα απ’ αυτά που προσφέρουν ως αντικείμενο μελέτης τα πανεπιστήμια».

Ο Τάραντ χαρακτηρίζει «ιππότη» τον Μπρέιβικ, επειδή ο Νορβηγός παράφρονας δηλώνει θαυμαστής των Ναϊτών Ιπποτών του 12ου μ.Χ. αι.

O μακελάρης του Όσλο, Άντερς Μπέρινγκ Μπρέιβικ, που σκότωσε 77 άτομα τον Ιούλιο του 2001 στη Νορβηγία

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here