Το Μουσείο της Ακρόπολης στα έξι καλύτερα Μουσεία του κόσμου και στα 4 της Ευρώπης

Το Μουσείο της Ακρόπολης συγκαταλέγεται στην πρώτη εξάδα με τα καλύτερα Μουσεία στον κόσμο για το 2018, σύμφωνα με τα «Travellers Choice Awards» που απονέμει ο διαδικτυακός ταξιδιωτικός οδηγός Tripadvisor. Περιλαμβάνεται επίσης στα 4 καλύτερα Μουσεία της Ευρώπης.

Πρόκειται για τα βραβεία που απονέμονται βάσει των προτιμήσεων των εκατομμυρίων ταξιδιωτών και χρηστών της διαδικτυακής πλατφόρμας στον κόσμο.

«Το καινούργιο κτήριο είναι τόσο εντυπωσιακό όσο και οι θησαυροί που φιλοξενεί. Ένας διάδρομος με διαφανές, γυάλινο δάπεδο αποκαλύπτει τα ερείπια που φέρνουν στο φως οι τρέχουσες ανασκαφές»,  αναφέρει χαρακτηριστικά ένας από τους επισκέπτες που έχει αναρτήσει σχόλιό του στη δημοφιλή πλατφόρμα.

ο Μουσείο Ακρόπολης αναδεικνύεται, επίσης, το τέταρτο καλύτερο στην Ευρώπη. Καλύτερο Μουσείο στον κόσμο αναδείχθηκε το Musée d’Orsay στο Παρίσι και ακολούθησαν το Μνημείο της 11ης Σεπτεμβρίου και το Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης στη Νέα Υόρκη.

Από τις προτιμήσεις των ταξιδιωτών προκύπτει, ακόμα, κατάταξη με τα δέκα καλύτερα ελληνικά Μουσεία για τη χρονιά που διανύουμε.

1. Μουσείο Ακρόπολης

2. Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου

3. Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο

4. Μουσείο Εθνικής Ομάδας Ποδοσφαίρου (Χανιά)

5. Μουσείο Ελιάς Κυκλάδων

6. Μουσείο Αργυροτεχνίας (Ιωάννινα)

7. Δημοτικό Μουσείο Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος (Καλάβρυτα)

8. Αρχοντικό Τοσίτσα Λαογραφικό Μουσείο (Μέτσοβο)

9. Μουσείο Ελληνικής Ιστορίας Παύλου Βρέλλη (Ιωάννινα)

10. Αρχαιολογικό Μουσείο Δελφών

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here