Της ΟΛΓΑΣ ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ

Το αποτέλεσμα των εκλογών του Ιουλίου διαμόρφωσε μια νέα πραγματικότητα. Ο ΣΥΡΙΖΑ εδραιώθηκε ως η μεγάλη προοδευτική παράταξη. Διαγράφοντας μια μακρά, εξελικτική πολιτική διαδρομή απέδειξε πως διαθέτει ικανό πολιτικό έρεισμα, αποτελώντας τη λύση για την έξοδο της κοινωνίας από την μνημονιακή περίοδο.

Αυτή η αναγνώριση και εδραίωση του ΣΥΡΙΖΑ ως κύριος δίαυλος έκφρασης των προοδευτικών κοινωνικών αιτημάτων δεν είναι λευκή επιταγή. Ούτε καν εξουσιοδότηση. Αποτελεί μια ανοιχτή πρόσκληση, μια ιστορική πρόκληση συγχρονισμού και συντονισμού με το σύνολο των προοδευτικών πολιτών.

Μπροστά στην αγωνία των προοδευτικών πολιτών που βλέπουν τις αξίες τους να υφίστανται την πίεση της νεοφιλελεύθερης ατζέντας και τη δίψα τους για έκφραση του αιτήματος για δίκαιη και βιώσιμη ανάπτυξη μέσα από τη διαμόρφωση ενός νέου παραγωγικού μοντέλου, η φοβική προσέγγιση δε βοηθά. Σε αυτή τη διαδικασία διεύρυνσης οφείλουμε να αναδείξουμε τις αρχές και τις αξίες μας ως άξονες συγκλίσεων και όχι αφορμές περιχαράκωσης.

Από Documento

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here