Το μαϊμού τελεσίγραφο και τα 12 που έγιναν 6

Δεύτερη ημέρα της Συνόδου Κορυφής με το ενδιαφέρον να στρέφεται στα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής, που για την Ελλάδα και την Κύπρο  δεν είναι ούτε ο Λουκασένκο ούτε ο Ναβάλνι ούτε οι υπόλοιπες εμμονές των Ευρωπαίων τη στιγμή που απειλείται το σπιτι μας.

Οι ηγέτες των 27 κρατών-μελών καταδέχτηκαν σε… ακρόαση τον Μητσοτάκη που επέμεινε να θέσει τα ελληνοτουρκικά  (Ορούτς Ρέις) και κυπριακά (Βαρώσια) στην ατζέντα, ενώ οι Γερμανοί ήταν σαφείς ότι μέχρι το Δεκέμβρη δεν αλλάζει τίποτα και πρέπει να αρχίσει ο διάλογος. Παράλληλα οι Τούρκοι κέρδισαν τα 6 μίλια τους αφού η Ελλάδα δήλωσε ότ δεν είναι τα 12 μίλια στο Καστελλόριζο η κόκκινη γραμμή, αλλά τα 6.

Ο ευγενέστατος Σαρλ Μισέλ, που χτες έκανε το απίστευτα εξευτελιστικό να ζητήσει τα κινητά τηλέφωνα των πρωθυπουργών για να μη διαρρεύσουν «μυστικά» της διαπραγμάτευσης για το Brexit (και αυτοί το δέχτηκαν!!!) είχε την καλοσύνη να επιτρέψει στην Ελλάδα να πει και δυο λόγια για την Τουρκία.

Μας κοροϊδεύουν στα μούτρα μας

Παράλληλα, ακριβώς για να μην ειπωθεί τίποτα ουσιαστικά περί κυρώσεων, οι Γερμανοί και οι Γάλλοι  έκλεισαν το θέμα επιδίδοντας  υποτίθεται τελεσίγραφο στην Τουρκια να αλλάξει τακτική εντός μιας εβδομάδος, ενώ σε μια εβδομάδα ούτως ή άλλως τελειώνει η NAVTEX του Ορουτς Ρέις.

Επιπλέον στο «τελεσίγραφο» δεν αναφερόταν βεβαίως η λέξη κυρώσεις, δηλαδή δεν υπήρχε καμία απειλή για το τι θα γίνει αν της Τουρκίας της κάνει κέφι να εκδόσεις δυο-τρεις NAVTEX ακόμη μέχρι το Δεκέμβρη. Κάτι που δεν έχει νόημα να κάνει πάντως, γιατί ναι μεν η Ρωσία έβγαλε ανακοίνωση ότι όλα τα κράτη έχουν δικαίωμα στα 12 μίλια, εμείς δηλώσαμε ότι μας φτάνουν τα 6 και η Τουρκια κατοχύρωσε ουσιαστικά ότι ζαρώνουμε δια παντός στα μισά από όσα έχουν όλοι οι άλλοι. Και σαν καλά παιδιά ας ασχοληθούμε με το Brexit, το Λουκασένσκο, το Ναβάλνι και άλλα ζωτικά συμφέροντα της ΕΕ, που βεβαίως δεν χολοσκάει αν χαλαλίσει μερικά μίλια στη θάλασσα των Ελλήνων για να έχει την ησυχία της από τα 4 εκατομμύρια προσφύγων και μεταναστών που διαχειρίζεται η Τουρκία.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here