Το κτήριο της Ελευθεροτυπίας σήμερα και οι εργαζόμενοι

Αυτή την εικόνα παρουσιάζει σήμερα το κτίριο  της Ελευθεροτυπίας  στην οδό Μίνωός στο Νέο Κόσμο. Ξεγυμνώθηκε. Η μεγάλη φωτεινή επιγραφή με το όνομά της που φαινόταν απο μακριά πάει κι αυτή έσβησε. Δεν θυμιζει σε τίποτα το παρελθόν.

Όπως μάθαμε όμως κάτι θα μείνει. Η παλιά λινοτυπική μηχανή που δέσποζε στην είσοδο θα μείνει σαν μουσειακό είδος για να συνδέει τη νέα χρήση του κτιρίου με το παρελθόν του. Να σημειωθεί ότι  οι περίπου χίλιοι πρώην εργαζόμενοι της  εφημερίδας ακόμα δεν έχουν πάρει ούτε ευρώ απο τα χρήματα που εισπράχθηκαν από την πώληση του κτιρίου.

Π.ΣΩΚΟΣ

Print Friendly, PDF & Email

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Λυπηρή η εικόνα για όσους πέρασαν την πόρτα της Ελευθεροτυπίας. Για οποιοδήποτε λόγο. Κυρίως λυπηρή για όσους δούλεψαν, τα ωραία χρόνια της εφημερίδας, στο καλύτερο δημοσιογραφικό μαγαζί ever. Η Ελευθεροτυπία εξέπεμπε φως και έδινε τη δυνατότητα σε εκείνους που αγαπούσαν τη δημοσιογραφία να πλησιάσουν το όνειρό τους. Πιο λυπηρό όμως το κλείσιμο της, με το τεράστιο ψυχικό και οικονομικό κόστος για τους ανθρώπους της. Πόσο πολύ λείπει εκείνη η δημοσιογραφία, του Κίτσου του Σεραφείμ και όλης της οικογένειας της Ελευθεροτυπίας από το σάπιο μεντιακό στερέωμα. Παρόλα αυτά, χαίρομαι όταν βλέπω παλιούς συναδέλφους να επιμένουν στο επάγγελμα με τις ίδιες αξίες. Μπράβο σε όλους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here