Το κολάζ της Bild για το 2015 και η χειρονομία Βαρουφάκη

Σε ένα εντυπωσιακό κολάζ, η γερμανική Bild αποτυπώνει ότι τα μεγάλα θέματα του 2015.  Εκεί αποτυπώνονται η ελληνική κρίση και το προσφυγικό μέχρι το νέο Star Wars.
Σε πρώτο πλάνο βέβαια η γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, η οποία αναδείχθηκε και σε πρόσωπο της χρονιάς από το ΤΙΜΕ ενω στη μέση, πάνω σε μηχανή ο Γ. Βαρουφάκης και ο Αλ. Τσίπρας με τον πρώην υπουργό Οικονομικών να κάνει τη γνωστή χειρονομία, μάλλον προς την Μέρκελ.

Πούτιν, Ομπάμα, Ερντογάν, Μέρκελ, Ασαντ, όλοι μαζί στο ίδιο καρέ, μαζί με τα Minions, τη Μάιλι Σάιρους, την Κιμ Καρντάσιαν και πολλούς άλλους.

AdTech AdΣτο σημερινό της εξώφυλλο η Bild αναπαράγει όλα τα μεγάλα θέματα της χρονιάς μέσω των πρωταγωνιστων τους. Δεν λείπουν οι διαμάχες για τη Συρία, το Star Wars αλλά και η εθνική Γερμανίας.

Η Γερμανική εφημερίδα θέτει σε κεντρική θέση, λίγο πίσω από την Άνγκελα Μέρκελ που κυριαρχεί στο κάδρο, τον Γιάνη Βαρουφάκη και τον Αλέξη Τσίπρα καβάλα στη μηχανή του πρώτου. Ο πρώην υπουργός Οικονομικών απεικονίζεται μάλιστα να σηκώνει το μεσαίο του δάχτυλο στον φακό.

Στην αριστερή πλευρά του «κάδρου», Ερντογάν, Ομπάμα, Άσαντ και Πούτιν παίζουν πόκερ με έπαθλο τη Συρία. Σε άλλο σημείο βλέπουμε το πανό «refugees welcome», αλλού τη Μπάγερν, τον Τζειμς Μποντ, τους Anonymous, τα πλακάτ για τις τραγωδίες στο Παρίσι αλλά και τον Ντόναλντ Τραμπ. Φυσικά δεν θα μπορούσε να λείπει ο Lemmy που μας χαιρετά από τον ουρανό.

Ανασκόπηση 2015: Τα 20 διεθνή γεγονότα της χρονιάς

Στο κολάζ απεικονίζονται συνολικά 60 διαφορετικά θέματα που επέλεξε η μεγαλύτερη σε κυκλοφορία γερμανική εφημερίδα.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here