To ΚΚΕ (μ-λ) στηρίζει τους «Δρόμους Αντίστασης» σε τρεις δήμους

Σε τρεις δήμους παρεμβαίνει εκλογικά το ΚΚΕ (μ-λ), στηρίζοντας στις τοπικές κάλπες πολιτικά σχήματα γειτονιάς, που προβάλλουν την ανάγκη συλλογικής αγωνιστικής δράσης, μακρυά από καθεστωτικές πρακτικές  και απέναντι σε λογικές ανάθεσης.

Το ΚΚΕ (μ-λ) στηρίζει  για τις δημοτικές εκλογές τους «Δρόμους Αντίστασης»  στο δήμο Δάφνης-Υμηττού, στο δήμο Αγ. Αναργύρων- Καματερού και στο Καρλόβασι της Σάμου. Οι κινήσεις αυτές, με τη συμμετοχή τους στις δημοτικές εκλογές και με τη δράση τους,  στέλνουν το μήνυμα  ότι «ο μόνος δρόμος για να απαντηθούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο λαός μας είναι η συγκρότησή του και η μαζική διεκδίκηση όλων των δικαιωμάτων και των κατακτήσεων που του έχει αφαιρέσει το σύστημα της εκμετάλλευσης».  Είναι σχήματα με  συλλογική λειτουργία και γι αυτό διευκρινίζουν ότι η ανακήρυξη  υποψηφίου δημάρχου γίνεται στο πλαίσιο της τυπικής διαδικασίας για τη συμμετοχή στις εκλογές. Οπως σημειώνουν,   «η τυπική αυτή “παραχώρηση” δεν σημαίνει με κανέναν τρόπο αλλαγή του τρόπο που θέλουμε να συμβάλουμε στην συγκρότηση του λαού και στην μαζική πάλη, ούτε εκχώρηση στις λογικές παραγοντισμού και συνδιαχείρισης που κυριαρχούν».

Οι «Δρόμοι Αντίστασης στους Αγ. Αναργύρους και στο Καματερό» επιδιώκουν να  ανοίξουν ένα μονοπάτι συλλογικής έκφρασης και δράσης, «για να εκφράσει ο λαός της περιοχής την αντίθεσή του στο μαύρο μέλλον που του ετοιμάζουν η τοπική και η κρατική εξουσία». Προβάλλουν τη λαϊκή πάλη, απέναντι στην ευκολία των έτοιμων λύσεων της ανάθεσης και της συνδιαχείρισης και  κόντρα στις αυταπάτες που προσπαθεί να ξανασπείρει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Στο ψηφοδέλτιο με υποψήφιο δήμαρχο  τον Νικόλα Ζυγογιώργο,  συμμετέχουν αγωνιστές τις περιοχής που συμμετείχαν με τον έναν ή άλλο τρόπο στις κινητοποιήσεις το λαού της περιοχής τα προηγούμενα χρόνια. Στην εκλογική περιφέρεια Αγίων Αναργύρων, υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι είναι οι Δημήτρης Βίδρας, Κωνσταντίνος Βλαχόπουλος, Κωνσταντίνος Βλάχος, Ανδρέας Βογιατζόγλου, Ευαγγελία Δερμιτζάκη, Θόδωρος Ζυγογιώργος Βαΐτσης , Χαράλαμπος Καπαγερίδης, Βασίλης Κατράλης,  Κωνσταντίνος Κιζιρίδης, Αναστάσιος Λαμπρόπουλος,   Λιάπη Χριστίνα, Ιωάννα Λίτσικα, Αγγελος Μπάκας, Ολγα Πετρούλια . Στην εκλογική περιφέρεια Καματερού υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι είναι οι Λεωνίδας Αναγνωστόπουλος, Αναστασία Αναστασοπούλου, Γιαννούλα Αντωνιάδη, Βασιλική Αντωνίου, Δημήτρης Ασημακόπουλος, Ελένη Βαΐτση, Σουλτάνα Βαΐτση.

Στόχος τους είναι να συμβάλλουν, όπως σημειώνουν, στο να ανακαλύψει ο λαός τη δύναμη του, κόντρα στο ρεύμα της παραίτησης και της ατομικής λύσης που προβάλουν οι εκφραστές του συστήματος.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται η  κίνηση «Δρόμοι Αντίστασης Απέναντι στο κατεστημένο τους» που κατεβαίνει στο Δήμο Δάφνης-Υμηττού , με υποψήφιο δήμαρχο τον Στάθη Κωνσταντόπουλο. Το σύνθημα τους είναι «Να βαδίσουμε στους ΔΡΟΜΟΥΣ της ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ενάντια στη βάρβαρη πολιτική της φτώχειας, της ανεργίας, της φασιστικοποίησης και του πολέμου» . Στην εκλογική περιφέρεια Δάφνης υποψήφιοι   Δημοτικοί Σύμβουλοι είναι οι Αθανασία Ανδρικοπούλου, Αντώνης Αποστολάκης, Ελευθερια Βάρσου, Δημήτρης Γαγγάδης,Ζήσης Γκέρτσος, Ελένη Γκρούη, Βασιλική-Δήμητρα Εφεντάκη, Εμμανουέλα Ζαργιανάκη , Κωνσταντίνα Ζουλούη, Δήμητρα Ισνικλή , Ευστράτιος ΚΑτσένης, Γρηγόρης Κοτρωνούλας, Ζωή Λιοσάτου, Χρυσούλα  Μπελέση, Βασίλης ΠΑνέτας , Ευάγγελος Πανταζής, Σωτηρία Παπαδοπούλου, Αλέξανδρος Παπαναστασάτος, Αθανάσιος Τασούλας, Βασιλική Χαρίση, Χρυσάνθη Χοτζόγλου, Παναγιώτης Χουντής. Στην εκλογική περιφέρεια Υμηττού είναι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι οι Βασιλική-Σοφία Αβραμίδου, Σπυρίδων Βάγιας, Ευάγγελος Βλάχος, Κωνσταντίνος Κατσένης, Ευγένιος Κωνσταντόπουλος, Ιωάννης Μαργαρώνης, Αθανάσιος Στεφάνου, Ιωάννης Σωτηρίου, Φωτεινή –Σπυριδούλα Τσουγκράνη, Αντώνιος Τσουγκράνης, Γεώργιος Τσουγκράνης. Τονίζουν ότι η παρεμβασή τους φιλοδοξεί να είναι μια πολιτική επιλογή με διάρκεια και αναφορά στον κόσμο του αγώνα που θέλει να αντισταθεί και να διεκδικήσει σε τοπικό και κεντρικό επίπεδο. Εκφράζουν  την αντίθεσή τους στο σύστημα που γεννά ανεργία και συνθήκες εργασιακού μεσαίωνα ενώ εναντιώνονται στην πολιτική «της ιμπεριαλιστικής εξάρτησης από ΗΠΑ και ΕΕ» και στους κομματικούς σχηματισμούς που την  υπηρετούν. Προβάλλουν την ανάγκη «της οργάνωσης του λαού για έναν διαφορετικό και καλύτερο κόσμο για εμάς και τις επόμενες γενιές».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here