Το Ισραήλ επιτέθηκε σε στρατιωτική βάση της Συρίας

Το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο της Συρίας αλλά και Λιβανέζικα ΜΜΕ μετέδωσαν την είδηση ότι το Ισραήλ επιτέθηκε στην πόλη Μασιάφ στην επαρχία Χάμα της δυτικής Συριας.

Στο έκτακτο δελτίο ειδήσεων δεν δόθηκαν περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον στόχο.

Μια ανθρωπιστική οργάνωση που όμως έχει έδρα το Λονδίνο, υποστηρίζει ότι στοχος ήταν ένα στρατιωτικό κέντρο ερευνών που υποτίθεται ότι παρήγαγε χημικά όπλα. Επίσης οι Ισραηλινοί έχουν και στο παρελθόν δηλωσει πως σε αυτή την περιοχή υπαρχουν και στρατιωτικές βάσεις Ιρανών.
«Μία από τις στρατιωτικές θέσεις μας στη Μασιάφ δέχθηκε επίθεση από την πολεμική αεροπορία του Ισραήλ» μετέδωσε από την πλευρά του το πρακτορείο ειδήσεων Sana της Συρίας, χωρίς να μπει σε λεπτομέρειες.
Και πέρσι είχε αναφερθεί ότι το Ισραήλ βομβάρδισε στόχο κοντά στην Μασιάφ -εξάλλου πριν απο ακριβώς δέκα χρόνια οι Ισραηλινοί κόμπαζαν ότι αφαίρεσαν τον πυρηνικό αντιδραστήρα του Άσαντ. Οι Σύριοι δεν αρνούνται ότι έχουν εκεί στρατιωτική βάση και εργοστάσιο όπλων, αλλά αρνούνται αυτό που υποστηρίζουν Αμερικανοί, Βρετανοί και Ισραηλινοί, ότι εκεί παρασκευάζουν χημικά όπλα
Και πριν απο μια εβδομάδα πάντως η Συρία κατήγγειλε επίθεση του Ισραήλ -τότε, σε αεροπορική της βάση στην Έμεσα (Χομς). Το Ισραήλ και οι σύμμαχοί του υποστηρίζουν ότι εκει στρατοπεδεύουν και Ιρανοί. Ηταν τότε η τρίτη φορά μέσα σε ένα χρόνο που το Ισραήλ χτυπούσε την Έμεσα.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here