Το Ιδρυμα Ωνάση θα πληρώσει τις Ολυμπιάδες των μαθητών

To  Ιδρυμα  Ωνάση θα αναλάβει  τελικά, τις δαπάνες συμμετοχής των ελλήνων μαθητών στις επιστημονικές διεθνείς  ή βαλκανικές Ολυμπιάδες γιατο 2015  μετά την αδυναμία του Υπουργείου Παιδείας να καλύψει τα έξοδα των αποστολών αυτών.  Αρχικα το Υπουργειο Παιδείας αποφάσισε να μην καλύψει τις συγκεκριμένες δαπάνες » λόγω περικοπών συνεπεία της δημοσιονομικής συγκυρίας¨οπως ανέφερε το σχετικό έγγραφο  που στάλθηκε στις επιστημονικές ενώσεις, Μαθηματικών, Φυσικών, Χημικών. Η συνολική δαπάνη για όλες τις αποστολές  των μαθητών  στις επιστημονικές Ολυμπιάδες του 2015,  είναι  περίπου 50.000 ευρώ.

Μετά την εξέλιξη αυτή  κι  αφού υπήρξαν οξύτατες αντιδράσεις από πολλες πλευρές,  το Υπουργείο Παιδείας υπαναχώρησε λέγοντας ότι θα κάνει οικονομία από άλλες δαπάνες ώστε να εξαφαλίσει το ποσόν. Τελικά,  τις δαπάνες συμμετοχής προσφέρθηκε να αναλάβει στο σύνολό τους, το  Ιδρυμα Ωνάση. Ο πρόεδρος του Ιδρύματος Ωνάση, Αντώνης Παπαδημητρίου επικοινώνησε με τον υπουργό Παιδείας Αριστείδη Μπαλτά και του πρότεινε  να καλύψει το Ιδρυμα  τα έξοδα  αποστολής των ελληνικών ομάδων στις Ολυμπιάδες για τη φετινή χρονιά.

Το Υπουργείο  Παιδείας με γραπτό ανακοινωθέν «εκφράζει τις ευχαριστίες του προς το Ίδρυμα Ωνάση το οποίο, ανταποκρινόμενο στη δύσκολη οικονομικά συγκυρία, έσπευσε να συνδράμει την προσπάθεια των Ελλήνων μαθητών και σπουδαστών να διαγωνιστούν και να αριστεύσουν στο εξωτερικό».

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here