Το hashtag #ThisIsACoup αποδεικνύει πως η Γερμανία χάνει το παιχνίδι

Κλίμα απέχθειας προς την διαπραγματευτική τακτική που επιδεικνύει κυρίως η Γερμανία στην κρίσιμη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες δημιουργείται σε όλη την Ευρώπη. Μετά τους οικονομολόγους, τους ακαδημαϊκούς, τους πολιτικούς σχηματισμούς, όπως οι ευρωσοσιαλιστές, που εξέφρασαν την οργή τους για τα τεκταινόμενα, σειρά έχουν οι χρήστες του Twitter, οι οποίοι «ανέβασαν» το hashtag #ThisIsACoup (Είναι Πραξικόπημα) στην πρώτη θέση στη Γερμανία, την Ιρλανδία και την Ολλανδία, ενώ και στην Ελλάδα κέρδισε την πρώτη θέση από το #TsiprasLeaveEUsummit.

Σύμφωνα με το @twittprognosis/eu, το #ThisIsACoup («Είναι πραξικόπημα») βρίσκεται επίσης στη δεύτερη θέση σε Ισπανία, Αυστρία και Βέλγιο και στην τρίτη θέση στην Ιταλία.

Επιπλέον, μεγάλο ενδιαφέρον έχει και η εκτίμηση του γνωστού αναλυτή Hugo Dixon, που θεωρεί πως η διάδοση του συγκεκριμένου hashtag δείχνει πως η Γερμανία κινδυνεύει να χάσει το παιχνίδι του «ποιος φταίει».

Ενώ μέσω του συγκεκριμένου hashtag εξέφρασε την αλληλεγγύη του και ο Πάμπλο Ιγκλεσια των Podemos που έγραψε: «Όλη η υποστήριξή μας προς τον ελληνικό λαό και την κυβέρνησή του κατά των μαφιόζων»

Οι χρήστες του Twitter αποδεικνύουν πως οι πολιτικοποίηση του δημοσιονομικού θέματος της Ελλάδας, το έθεσε στην αρμόζουσα βάση για να εγείρει τις σωστές αντιδράσεις, οι οποίες όπως φαίνεται γυρνούν το παιχνίδι κατά της Γερμανίας.

https://twitter.com/mfpseth/status/620364684512788480

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here