Του ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΑΝΕΛΛΟΠΥΟΛΟΥ

Μία είναι η δουλειά του κράτους και της εκάστοτε κυβέρνησης, εδώ και χρόνια-δεκαετίες, με τις εθνικές οδούς όταν έχει χιονιά και παρουσιάζονται δύσκολα καιρικά φαινόμενα: να τις κρατήσουν ανοιχτές.

Να έχουν φροντίσει ώστε να βρίσκονται τα κατάλληλα μηχανήματα στις κατάλληλες θέσεις, να υπάρχει αλάτι ή ό,τι άλλο χρειάζεται, να είναι ο κρατικός μηχανισμός σε ετοιμότητα, να ενημερώνουν τους πολίτες κ.ο.κ. Το ζήτημα είναι να κρατήσουν τους δρόμους ανοιχτούς. Άλλοτε το καταφέρνουν και άλλοτε όχι. Γνωστά αυτά.

Αλλά τώρα ζούμε το πρωτοφανές με την κυβέρνηση Μητσοτάκη: αντί να προσπαθήσει να έχει ανοικτές τις εθνικές οδούς, τις κλείνει από μόνη της, προκαταβολικά! Απίστευτες καταστάσεις! Σε ποιο κράτος του κόσμου γίνεται αυτό; Σε ποιο κράτος και ας μην θεωρείται επιτελικό; Και δεν ήταν καν οι αγρότες που τους έκλεισαν τους δρόμους, να υπάρχει και μία δικαιολογία.

Χθες το βράδυ ωστόσο, δεν ήταν ο ίδιος ο κ. Χρυσοχοϊδης, μετά την επιτελική -φυσικά- σύσκεψη στην Πολιτική Προστασία, που έλεγε πως «στόχος μας είναι να κρατηθούν ανοιχτοί οι δρόμοι και θα παραμείνουν ανοιχτοί»; Πού χάθηκε αυτός ο στόχος; Και γιατί σήμερα το πρωί στον ΣΚΑΪ 100.3 έλεγε «πως δεν έγινε κάτι αν κλείσει ο δρόμος μερικές ώρες». Πόσο κρατική γελοιότητα να αντέξεις μέσα σε ένα 12ωρο;

Και όλο αυτό, μάλιστα, να θεωρείται φυσιολογικό από τα ΜΜΕ. Τα ΜΜΕ που προσπαθούν να μας πείσουν, του ΣΚΑΪ πρωτοστατούντος φυσικά, ότι ζούμε τη χειρότερη κακοκαιρία των τελευταίων 20 ετών.

Από efsyn

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here