Το ΕΣΡ που δεν ασχολείται με τη μονόπλευρη ενημέρωση των ΜΜΕ, επιβάλει πρόστιμα για αμφισβήτηση της.. αστυνομίας!

Το ΕΣΡ είναι φανερό ότι αδυνατεί πλέον να υπηρετήσει τον θεσμικό του ρόλο. Οχι μόνο δεν ασχολείται με την καταφανώς μονόπλευρη ενημέρωση των τηλεοπτικών ΜΜΕ αλλά επιβάλει πρόστιμο γιατί ρεπορτάζ του καναλιού MEGA, αμφισβήτησε και δεν υιοθέτησε την άποψη της αστυνομίας!

Πρόκειται για καταφανή παραβίαση των αρχών της δημοσιογραφίας, από τον ίδιο, τον υποτιθέμενο θεματοφύλακα τους. Η άποψη του ΕΣΡ ότι η θέση της ΕΛ.ΑΣ αποτελεί θέσφατο που δεν μπορεί να αμφισβητηθεί απο κανέναν, είναι ντροπή για τη λειτουργία της δημοσιογραφίας και τον ρόλο της ενημέρωσης, που είναι ο έλεγχος της εξουσίας σε ξάθε της δραστηριότητα.

Είναι προφανές ότι το ΕΣΡ αδυνατεί πλέον να λειτουργήσει και φέρει σε πέρας τον σημαντικό ελεγκτικό του ρόλο.

Πρόστιμο 20.000 ευρώ στο MEGA και στην ιδιοκτήτρια εταιρεία Άλτερ Έγκο ΜΜΕ  γιατί δεν υιοθέτησε τη θέση της αστυνομίας. Η Αρχή παρενέβη άμεσα- για τα δεδομένα της και στην περίπτωση της εκπομπής “Κοινωνία ώρα Mega” της 16ης Ιουλίου 2020 κατέληξε στο συμπέρασμα πως οι συντελεστές της λειτούργησαν ” παραπληροφορώντας το κοινό” σχετικά με το περιεχόμενο προβαλλόμενου βίντεο παρουσιάζοντας απλές πιθανολογήσεις ως τετελεσμένα γεγονότα” . Στην απόφαση δεν αναφέρονται τα ονόματα των μελών που ψήφισαν υπέρ, ούτε εκείνου που μειοψήφισε ακυρώνοντας στην πράξη την πάγια πρακτική του ΕΣΡ, με την παράθεση κατά όνομα των δικαστών που επιχειρηματολογούν για μία απόφαση.

Κατά το ΕΣΡ: “Σημαντικό είναι επίσης να τονιστεί ότι σε όλον σχεδόν τον χρόνο προβολής του βίντεο προβαλλόταν τίτλος που υπονοούσε ότι η αστυνομία παγίδευε συλληφθέντα, τοποθετώντας υλικά στη μοτοσικλέτα του “. Ο τίτλος ήταν “ΕΝΤΟΝΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΠΟΥ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΝΑ «ΦΥΤΕΥΕΙ» ΜΟΛΟΤΟΦ ΣΕ ΣΑΚΟ ΔΙΑΔΗΛΩΤΗ”. Η Αρχή επιβάλει το πρόστιμο γιατί όπως αναφέρει το κανάλι μετέδωσε τη θέση της αστυνομίας με μισή ώρα καθυστέρηση, κατά τη διάρκεια μιας ζωντανής εκπομπής, ενώ η ίδια η ΕΛΑΣ εξέδωσε επίσημη θέση μια μέρα αργότερα.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here