Το ΕΣΡ ελέγχει παραποιημένο φωτορεπορτάζ του Mega

Στο στόχαστρο του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης μπαίνει το παραποιημένο φωτορεπορτάζ του καναλιού MEGA που έδειχνε φωτογραφία ηλικιωμένης έξω από ΑΤΜ με τη φωτογραφία να έχει τραβηχτεί το 2012 στη νότια Αφρική.

Σύμφωνα με στελέχη του ΕΣΡ  έχουν ήδη σχηματισθεί δύο φάκελοι. Ο ένας αφορά την παραποιημένη φωτογραφία ηλικιωμένης και ο δεύτερος την ταυτόχρονη μετάδοση δελτίου ειδήσεων από τους τηλεοπτικούς δέκτες και από το ραδιόφωνο συγκεκριμένου σταθμού.

Πάντως, το ίδιο το  ΕΣΡ διαπιστώνει το άνισο μετάδοσης του χρόνου που αφορά στις συγκεντρώσεις υπέρ του «ΝΑΙ» και υπέρ του «ΟΧΙ».

Την μονομέρεια με την οποία γίνεται η παρουσίαση των θέσεων για το δημοψήφισμα αλλά και το κλίμα τρομολαγνείας που καλλιεργείται καταγγέλλουν και οι ίδιοι οι πολίτες στο ΕΣΡ. Ιδιαίτερη αναφορά κάνουν και για την προβολή του σποτ υπέρ του «ΝΑΙ» που έχει κατακλύσει τον τηλεοπτικό χρόνο των καναλιών.

Δεν είναι τυχαίο ότι για το ζήτημα υπήρξε και καταγγγελία του ίδιου του πρωθυπουργού Aλέξη Τσίπρα στην  τηλεοπτική του συνέντευξή του στον Ant1 το βράδυ της Πέμπτης, η οποία συνοδεύτηκε με συγκεκριμένα στοιχεία του ΕΣΡ από τα οποία προκύπτει ότι αφιερώθηκε πολλαπλάσιος χρόνος στη συγκέντρωση του ναι από εκείνη του όχι.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης επανήλθε μιλώντας το πρωί της Παρασκευής στο Mega.

«Έχουμε χούντα τηλεοπτική, 8 λεπτά το όχι, 47 λεπτά το ναι. Ένας του όχι και οι υπόλοιποι πέντε του ναι. Αυτό είναι δημοκρατία; Το Mega και τα κανάλια στοχοποιούν τη δημοκρατία » ανέφερε ο Ν. Φίλης.

«Τα κανάλια της διαπλοκής είναι η αιχμή μιας παραπληροφόρησης εις βάρος του ελληνικού λαού», πρόσθεσε.

Το ΕΣΡ έχει δηλώσει ότι θα ασχοληθεί άμεσα με το τεράστιο αυτό θέμα και επισημαίνει ότι έγκαιρα είχε αποστείλει στα Μέσα ενημερωτικό δελτίο για την τήρηση της δεοντολογίας όσον αφορά ένα τόσο ευαίσθητο θέμα όπως τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος σε μια τόσο κρίσιμη στιγμή για τη χώρα.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here