Το ΕΣΡ αποφάσισε να ελέγχει όλες τις ενημερωτικές εκπομπές σε ραδιόφωνο και τηλεόραση

Το ΕΣΡ συνεδρίασε με αφορμή την εκπομπή της ΕΡΤ «Δεύτερη Ματιά», της 17ης Σεπτεμβρίου, στην οποία ο δημοσιογράφος Σωτήρης Καψώχας αποκάλεσε τον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη «θεωρητικό του φασισμού» και αποφάσισε τον έλεγχο των ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών εκπομπών μέχρι το τέλος του Σεπτεμβρίου.

Τα μέλη του Συμβουλίου εξέφρασαν την ανησυχία τους για τα φαινόμενα υποβάθμισης της ποιότητας ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών  εκπομπών, την ποιότητα του δημόσιου λόγου και την αμεροληψία των εκπομπών. Αποφασίστηκε πως μετά από τον έλεγχο θα επιβάλλονται κυρώσεις στις περιπτώσεις που κρίνεται απαραίτητο.

Τα μέλη του Συμβουλίου εξέφρασαν την ανησυχία τους για το γεγονός ότι παρατηρούνται φαινόμενα υποβάθμισης της ποιότητας των εκπεμπομένων προγραμμάτων.

Ιδιαιτέρως απασχόλησε και απασχολεί το ΕΣΡ η ποιότητα του δημόσιου λόγου, το ζήτημα της αμεροληψίας των ειδησεογραφικών και ενημερωτικών εκπομπών και το κλίμα πόλωσης, που καλλιεργείται.

Κατά τη σημερινή συνεδρίαση αποφασίστηκε έλεγχος όλων των ειδησεογραφικών και ενημερωτικών προγραμμάτων των τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών σταθμών, δημόσιων και ιδιωτικών, καθ’ όλη τη διάρκεια του Σεπτεμβρίου και η έναρξη διαδικασιών ελέγχου και επιβολής κυρώσεων στις περιπτώσεις, που αυτό επιβάλλεται.

Η ΝΔ που έχει δηλώσει πως οι βουλευτές και τα στελέχη της δεν πρόκειται να παρουσιαστούν ξανά στην ΕΡΤ, δήλωσε ικανοποιημένη από την απόφαση:
«Μετά τη χθεσινή απόφαση της Νέας Δημοκρατίας να αποσύρει τους βουλευτές και τα στελέχη της από την Ε.Ρ.Τ., η αξιωματική αντιπολίτευση εκφράζει την ικανοποίησή της για το αποτέλεσμα της σημερινής συνεδρίασης του Ε.Σ.Ρ.. Κυρίως για την επιλογή των μελών του, όχι μόνον να παρακολουθήσουν μια “ενημερωτική” εκπομπή της Ε.Ρ.Τ., αλλά και να επιβάλλουν κυρώσεις, όπου αυτό κριθεί αναγκαίο, όπως το Σύνταγμα επιτάσσει.  Η αξιωματική αντιπολίτευση θα αναμείνει τον καθολικό έλεγχο όλων των ειδησεογραφικών και ενημερωτικών εκπομπών του τρέχοντος Σεπτεμβρίου τον οποίον προανήγγειλε το Ε.Σ.Ρ.».
Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here