Το ΔΝΤ επιβεβαίωσε ότι έλαβε ελληνικό αίτημα για νέο δάνειο

ΦΩΤΟ: ΙΝΤΙΜΕ

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο επιβεβαίωσε ότι έλαβε την επιστολή της ελληνικής κυβέρνησης με την οποία ζητείται από τον διεθνή χρηματοπιστωτικό οργανισμό νέα δανειακή διευκόλυνση.

“Θα συζητήσουμε με τις ελληνικές αρχές και με τους Ευρωπαίους εταίρους μας το χρόνο και τους όρους των συνομιλιών” για το θέμα αυτό, πρόσθεσε το ΔΝΤ σε σύντομη ανακοίνωσή του.

Σύμφωνα με πληροφορίες η υπεύθυνη της αποστολής του ΔΝΤ Ντέλια Βελσκουλέσκου δεν αναχώρησε ακόμα για την Αθήνα. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το Ταμείο αναμένει απάντηση στο αίτημά του για συναντήσεις με υπουργούς.

Χθες Παρασκευή, το υπουργείο Οικονομικών της Ελλάδας ανακοίνωσε ότι υποβλήθηκε επίσημα αίτημα στο Ταμείο για μια νέα δανειακή διευκόλυνση.

Στην επιστολή, την οποία υπογράφει ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, τονίζεται ότι οι ελληνικές αρχές έχουν δεσμευτεί για την εφαρμογή μίας σειράς πολιτικών που θα ενισχύσουν τη δημοσιονομική βιωσιμότητα, θα ενισχύσουν τη χρηματοοικονομική σταθερότητα, τη μακροπρόθεσμη ανάπτυξη και, κυρίως, θα κατανείμουν το κόστος της οικονομικής προσαρμογής με τρόπο δίκαιο,  διορθώνοντας έτσι τις αδικίες του παρελθόντος.

 

Η ανακοίνωση του ΔΝΤ στα αγγλικά:

The following line can be attributed to an IMF spokesperson:

“We confirm that we have received a letter from the Greek authorities indicating that they are seeking a new loan facility from the IMF. We will discuss with the Greek authorities and with our European partners the timing and the modalities for the discussions.”

 

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here