Το Δ.Σ. του Φεστιβάλ Αθηνών απαντά και «αδειάζει» τον Β. Θεοδωρόπουλο

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI/Τ. ΜΠΟΛΑΡΗ

Μετά το υπουργείο Πολιτισμού και το Διοικητικό Συμβούλιο του Φεστιβάλ Αθηνών απαντά στις δηλώσεις του καλλιτεχνικού διευθυντή του Φεστιβάλ, Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου, στις οποίες μιλούσε για άλυτα προβλήματα, μη εκτέλεση αποφάσεων και «καφκικό κλίμα Δημοσίου».

Στην ανακοίνωσή του, το Διοικητικό Συμβούλιο του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου αναφέρει πως «η επιλογή και η αντικατάσταση τόσο των μελών του Δ.Σ. όσο και του καλλιτεχνικού διευθυντή της «Ελληνικό Φεστιβάλ ΑΕ» ανήκουν στην αρμοδιότητα του υπουργού Πολιτισμού και δεν προϋποθέτουν συγκατάθεση ή επικύρωση τρίτων ούτε τελούν υπό προϋποθέσεις. Η «Ελληνικό Φεστιβάλ ΑΕ», σύμφωνα με τον ιδρυτικό της νόμο, έχει πλήρη αυτοτέλεια έναντι του εποπτεύοντος υπουργείου. Ζητήματα αναγόμενα στη διαχείριση και λειτουργία της ανήκουν στην αποκλειστική αρμοδιότητα του Διοικητικού Συμβουλίου».

Επίσης απαντά και στα όσα είπε ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ, περί δυσλειτουργιών, μη εκτέλεσης αποφάσεων, διαχείρισης του προϋπολογισμού και καφκικού κλίματος Δημοσίου.

Σύμφωνα με το Διοικητικό Συμβούλιο του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, όλα αυτά αποτελούν προσωπικές εκτιμήσεις του.

«Αν τα αποδιδόμενα ήσαν αληθή, μερίδιο ευθύνης θα έφερε και ο ίδιος. Η υπεράσπιση του καλλιτεχνικού προγράμματος αποτελεί μέριμνα, προεχόντως, του καλλιτεχνικού διευθυντή. Το εποπτεύον υπουργείο και το Διοικητικό Συμβούλιο μεριμνούν για τη διασφάλιση του δημοσίου συμφέροντος. Το παρόν Διοικητικό Συμβούλιο έχει στηρίξει αυτά τα περίπου δυόμισι χρόνια με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το έργο τού καλλιτεχνικού διευθυντή», αναφέρει.

«Σε αντίθεση με όσα ο ίδιος επισημαίνει, έχει δημιουργήσει τις κατάλληλες συνθήκες για την υλοποίηση του καλλιτεχνικού προγράμματος, εξασφαλίζοντας ταυτοχρόνως την εύρυθμη λειτουργία του Φεστιβάλ και τη διασφάλιση του δημοσίου συμφέροντος» καταλήγει η ανακοίνωση.

Να σημειωθεί ότι ο Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος σε δηλώσεις του στην εφημερίδα «Το Βήμα της Κυριακής» της 17ης Μαρτίου 2019, σχετικά με την αποχώρησή του από το Φεστιβάλ, είχε πει:

«Κάναμε μια συμφωνία με την υπουργό, η οποία δεν τηρήθηκε στο σύνολό της. Τηρήθηκε το ένα της σκέλος, σε ό,τι αφορά την παράταση που ζήτησα για να ολοκληρώσω το εφετινό πρόγραμμα. Το δεύτερο σκέλος, και δεν το βλέπω στην ανακοίνωση του υπουργείου, είναι ότι δήλωσα στην υπουργό ότι δεν ενδιαφέρομαι να ανανεωθεί η θητεία μου γιατί δεν βοήθησε να λυθούν τα προβλήματα που της είχα θέσει για τη βελτίωση του Φεστιβάλ. Και από ό,τι φάνηκε, δεν είχε καμία πρόθεση να τα λύσει».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here