Το απροσπέλαστο Προεδρικό Μέγαρο-Τα δικαιώματα των αναπήρων κύριε Πρόεδρε της Δημοκρατίας ΔΕΝ είναι (παραολυμπιακό) παιχνίδι

 

Του ΑΝΤΩΝΗ ΣΚΟΡΔΙΛΗ

Όλα καλά και άγια, όλα ωραία και ανθηρά, κύριε Προκόπη μας καλέ μας πρόεδρε αλλά – όπως τιτλοφορεί και την σχετική ανακοίνωσή της η Κίνηση Χειραφέτησης Αναπήρων στο όνομα του δικαιώματος στην ανεμπόδιστη πρόσβαση όλων των Ελλήνων αναπήρων πολιτών αναφερόμενη – «Τα δικαιώματά μας ΔΕΝ είναι (Παραολυμπιακό) παιχνίδι»

Έπεται η ανακοίνωση:

Τους πρωταγωνιστές του 2019 σε διεθνές επίπεδο, υποδέχθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κ. Προκόπης Παυλόπουλος.

Ο ΠτΔ βράβευσε τους αθλητές και τις αθλήτριες που διακρίθηκαν το 2019 και τους ευχήθηκε καλή επιτυχία και πολλά μετάλλια στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.
Ο πρόεδρος της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής και της Εθνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρίες, Γιώργος Φουντουλάκης τόνισε:

«Εξοχότατε κ. Πρόεδρε, εκ μέρους όλης της αποστολής, των Αθλητών, των συνεργατών, των Μελών του Διοικητικού Συμβουλίου και των Προέδρων των Ομοσπονδιών, θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε πάρα πολύ για την τιμή που μας κάνατε να μας βραβεύσετε σήμερα στο Προεδρικό Μέγαρο. Είσθε ένας άνθρωπος που έχετε δείξει μία μεγάλη ευαισθησία, απέναντί μας, και μια στήριξη και επανειλημμένως μας έχετε καλέσει στον φιλόξενο χώρο εδώ για να μας βραβεύσετε, και έχετε πει και τα καλύτερα λόγια, πάντα, σε όσες συναντήσεις έχουμε κάνει μαζί, και μας βραβεύετε πάντα».

Ο «φιλόξενος χώρος» του Προεδρικού μεγάρου στον οποίο αναφέρθηκε ο Φουντουλάκης ΔΕΝ ήταν προσβάσιμος.

Περισσότεροι από 10 ανάπηρες/οι Παραολυμπιακοί αθλητές (χρήστες/ιες αναπηρικού αμαξιδίου) μεταφέρθηκαν κυριολεκτικά στα χέρια αδιαμαρτύρητα.

Τα ζητήματα της ανεμπόδιστης πρόσβασης αποτελούν προϋπόθεση για την ισοτιμία μας.

Το επικοινωνιακό άλλοθι, που υποτακτικά προσφέρει η Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή, αλλοιώνει τον κοινωνικό μας ρόλο και συμβάλλει στην περιθωριοποίηση των αναπήρων.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here