Το ΑΠΕ… ξέχασε την Ελλάδα από τη λίστα προς αποφυγήν του State Department

Σε καθαρά κυβερνητικό όργανο μετατρέπεται το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων. Τουλάχιστον αυτό δείχνουν κάποιες περίεργες συμπεριφορές του.

Χθες, Τετάρτη, βγήκε η έκθεση του State Department που κατατάσσει και την Ελλάδα, μαζί με πάρα πολλές άλλες χώρες, στον κατάλογο των χωρών υψηλού κινδύνου λόγω κορονοϊού, τη στιγμή – βεβαίως – που η κυβέρνηση Μητσοτάκη ανοίγει με κάθε επισημότητα τον τουρισμό. Όμως, πέρα από το ηχηρό αμερικανικό «ράπισμα» στην κυβερνητική υπεροψία, μόνο αλγεινή εντύπωση έχει προκαλέσει το γεγονός πως το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων επέλεξε να… ξεχάσει την Ελλάδα από τις χώρες που βρίσκονται στη λίστα του State Department. Μπορεί οι Αμερικανοί να μην την εξαίρεσαν από τη μακροσκελέστατη, κατά τα λοιπά, λίστα τους, όμως, μερίμνησε γι’αυτό το ΑΠΕ, προκαλώντας σαφώς την ευαρέσκεια του πρωθυπουργικού γραφείου.

Συγκεκριμένα, στο τηλεγράφημα του το ΑΠΕ επέλεξε να αναφέρει χώρες όπως το Ηνωμένο Βασίλειο, τον Καναδά, το Μεξικό, τη Γαλλία και τη Γερμανία αλλά δε βρήκε λίγο… χώρο για την Ελλάδα του Κυριάκου Μητσοτάκη.  Όλα αυτά στις 19:25 της Τετάρτης.

Δείτε το:

Όμως, λίγες ώρες αργότερα, μετά τις αντιδράσεις, το ΑΠΕ κατάφερε να… εντοπίσει τελικά την Ελλάδα και λίγο μετά τα μεσάνυχτα, έσπευσε να στείλει επιπλέον τηλεγράφημα όπου αναφέρεται και η χώρα μας, μετά από περίπου 5 ώρες, και σε μία στιγμή που ο περισσότερος κόσμος… πάει για ύπνο λέγοντας με αυτό τον τρόπο τη δική του… «καληνύχτα».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here