Το ανήθικο μπαϊράκι των διαγνωστικών κέντρων

Δική τους… οικονομική πολιτική διαμορφώνουν τα διαγνωστικά κέντρα που παρά τις συμβάσεις τους με τον ΕΟΠΠΥ κάνουν απεργία διαρκείας και αποφάσισαν… να εξετάζουν μόνον όσους πληρώνουν από την τσέπη τους. Τα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα αποφάσισαν να χρεώνουν τους ασθενείς και οι ασθενείς να παίρνουν εν συνεχεία απόδειξη, ώστε να διεκδικήσουν από τον ΕΟΠΠΥ τα χρήματα που κατέβαλαν

Ο υπουργός Υγειας ξεκαθάρισε ότι αυτό είναι παράνομο και δεν επιτρέπεται να πληρώνουν οι ασθενείς αλλά ουτε και να ζητουν από τον ΕΟΠΠΥ εκ των υστέρων τα χρήματα που κατέβαλαν σε διαγνωστικά κέντρα.

Έπειτα από ένα τριήμερο απεργίας, άνοιξαν σήμερα Πέμπτη τα διαγνωστικά κέντρα τις πόρτες τους για τους πολίτες, μετά την απόφαση που πήρε το Συντονιστικό Όργανο των Φορέων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας να τροποποιήσει τις κινητοποιήσεις. Σύμφωνα με απόφασή τους που ελήφθη χθες, στο εξής θα εξυπηρετούνται όλοι οι ασφαλισμένοι οι οποίοι θα πληρώνουν τις εξετάσεις στα διαγνωστικά κέντρα, θα παίρνουν απόδειξη για τα χρήματα που καταβάλλουν και στη συνέχεια υποτίθεται ότι θα λαμβάνουν από τον ΕΟΠΥΥ πίσω τα χρήματά τους.

Δεν προβλέπεται επιστροφή χρημάτων από τον ΕΟΠΠΥ
τονίζει ο Υπουργός Υγείας Α. Ξανθός. Οι ασφαλισμένοι δεν θα λάβουν πίσω τα χρήματα που θα πληρώσουν για τις εξετάσεις τους, καθώς, όπως είπε, μια τέτοια ενέργεια δεν προβλέπεται από τη σύμβαση που έχει συνάψει ο ΕΟΠΥΥ με τα διαγνωστικά κέντρα. Πρόσθεσε, δε, ότι γίνεται προσπάθεια να αυξηθεί η «χωρητικότητα» του δημόσιου συστήματος Υγείας με το να δέχονται χωρίς ραντεβού τα νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας ασφαλισμένους για εργαστηριακές και απεικονιστικές εξετάσεις. Επιπλέον, προωθείται η άρση του περιορισμού του αριθμού των εξετάσεων που μπορούν να διενεργούνται στα απογευματινά εργαστήρια των νοσοκομείων.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here