«Το Αλφαβητάρι των χορών»

 

Πλημμυρισμένο από ηχοχρώματα της Ελλάδας θα είναι και εφέτος το «Ελληνικό Πανηγύρι» των Εκπαιδευτηρίων ΓEITONA που διοργανώνεται την Τετάρτη 6 Ιουνίου 2018, για 22η συνεχή χρονιά, στις εγκαταστάσεις των Εκπαιδευτηρίων ΓΕΙΤΟΝΑ στη Βάρη. Η ώρα προσέλευσης για γονείς και μαθητές είναι 18:30 – 18:50. Η έναρξη της εκδήλωσης είναι στις 20:00 και η λήξη της στις 21:30.

Το Ελληνικό Πανηγύρι, που εφέτος έχει τίτλο “Το Aλφαβητάρι των χορών», αποτελεί επιτυχημένο θεσμό και συστατικό που προσδιορίζει τη φυσιογνωμία των Εκπαιδευτηρίων ΓΕΙΤΟΝΑ, συνδέοντάς τα με την Ελληνική Παράδοση και τον Πολιτισμό.
Μαθητές και μαθήτριες από τον Παιδικό Σταθμό έως και την Στ’ τάξη του Δημοτικού ντυμένοι/ες με παραδοσιακές φορεσιές χορεύουν υπό τους ήχους της ζωντανής ορχήστρας, χαρίζοντας στους παρευρισκόμενους που αναμένεται να κατακλύσουν τους χώρους των Εκπαιδευτηρίων μας, ένα μοναδικό θέαμα.

«Το Ελληνικό Πανηγύρι του 2018 θα φωτίσει ακόμη περισσότερο τις αναμνήσεις που έχει ο καθένας μας από τα πανηγύρια στα νησιά του Αιγαίου και του Ιουνίου, στα Μικρασιατικά παράλια, την Προποντίδα και τη Μαύρη Θάλασσα» τονίζει ο Ελευθέριος Γείτονας, γενικός διευθυντής των Εκπαιδευτηρίων. «Με αυτόν το επιτυχημένο θεσμό, τις Βιβλιοδρομίες, τα Προγράμματα Βιωματικής Μάθησης, το Ταξίδι στο Χώρο και στο Χρόνο, τις Λογοτεχνικές Περιπλανήσεις, τη συμμετοχή μας σε Ελληνικά και Ευρωπαϊκά Λογοαθλήματα και σε ελληνικά και παγκόσμια μαθητικά συνέδρια τους διαγωνισμούς για τις Εσωτερικές Υποτροφίες, τις επιτυχίες μας στις Πανελλαδικές εξετάσεις και τις εξετάσεις του ΙΒ DP, επικυρώνουμε την παιδαγωγικής μας διακήρυξη, ότι είμαστε Σχολείο Παιδείας και Πολιτισμού και αναδεικνύουμε το Φιλοσοφικό μας Τρίπτυχο ότι είμαστε Σχολείο με Ελληνικό χαρακτήρα, Ευρωπαϊκή διάσταση και Παγκόσμια προοπτική.

Αφού πλημμυρίσουμε από ευφροσύνη παρακολουθώντας τα πρώτα βήματα των παιδιών μας στους ελληνικούς ρυθμούς και μεθύσουμε από τους θαλάσσιους ήχους θα μπούμε όλοι στο χορό, παιδιά, γονείς, γιαγιάδες και παππούδες για να αναβιώσουμε τις παλιές ωραίες εικόνες μιας Ελλάδας που πάντα θα ζει και θα προκαλεί με τους ρυθμούς της και τους ήχους της κάθε επισκέπτη από τα πέρατα της οικουμένης.

Ας πιούμε λοιπόν όλοι μαζί και ας απολαύσουμε το μεθυστικό ήχο της Ελληνικής Παραδοσιακής Μουσικής και ας θυμηθούμε τα λόγια του Σκιαθίτη κοσμοκαλόγερου Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη:

‘’ενόσω ζω και αναπνέω και σωφρονώ, δεν θα παύσω πάντοτε, ιδίως δε κατά τας πανεκλάμπρους ταύτας ημέρας, να υμνώ μετά λατρείας τον Χριστόν μου, να περιγράφω μετ’ έρωτος την φύσιν και να ζωγραφώ μετά στοργής τα γνήσια ελληνικά ήθη».
Μέσα από τη μύηση αυτή, τα παιδιά μας θα μπορέσουν να αγαπήσουν την Ελλάδα και να την κρατήσουν όρθια. Δεχθείτε παρακαλώ τις ευχαριστίες μου, διότι με τόση ζεστασιά και αγάπη αγκαλιάζετε τα προγράμματα που με βαθιά γνώση, αγάπη και ζήλο σχεδιάζουν, οργανώνουν και υλοποιούν οι δάσκαλοι των παιδιών σας.
Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι τους θαυμάζω και τους αγαπώ για την υπέροχη και μοναδική προσφορά τους στα παιδιά μας. Σας περιμένουμε για να διασκεδάσουμε όλοι μαζί».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here