Το αδιαπραγμάτευτο για τους ΑμεΑ δικαίωμα στα θερινά μπάνια

 

Toυ ΑΝΤΩΝΗ ΣΚΟΡΔΙΛΗ

Με πρωτοβουλία του Πανελλήνιου Συλλόγου Παραπληγικών (ΠΑΣΠΑ) και σε πείσμα της έκδηλης ανασφάλειας των καιρών η πρότυπη πλαζ ΚΑΑΠ Βούλας ανοίγει στις 13 Ιουλίου τις πύλες της στους ανθρώπους με αναπηρία. Με προοπτική να λειτουργήσει ως τις αρχές του Φθινοπώρου.

Το συμφωνημένο ποσό εκταμίευσης για τις ανάγκες της θερινής περιόδου (προσωπικό, ναυαγοσώστες, επισκευές, λειτουργικά κόστη) είναι 70.000 € (κατά 20.000 χαμηλότερο του αντίστοιχου περσινού), πλην όμως και αυτό πλέον ζητούμενο δεδομένων των οριακών οικονομικών συνθηκών της συγκυρίας. Παρά ταύτα η πλαζ ανοίγει και, όπως μας επισημαίνει ο αντιπρόεδρος του ΠΑΣΠΑ Σοφοκλής Αλέπης, “θα λειτουργήσει πάση θυσία”. “Διότι”, προσθέτει, “το δικαίωμα στα θερινά μπάνια είναι ιερό για τους αναπήρους. Δεν αποτελεί απλά και μόνο την τελευταία διέξοδο χαλάρωσης και ψυχαγωγίας που μας έχει απομείνει αλλά και ένα σημαντικό εργαλείο της υγείας και της αποκατάστασής μας”.

Η είσοδος για του ανθρώπους με αναπηρία και τους συνοδούς τους θα είναι και φέτος όπως κάθε προηγηθέντα χρόνο ελεύθερη, πληροφορίες δε σε ότι έχει να κάνει με τις ώρες λειτουργίας και λοιπά “χρήσιμα” (π.χ. κάρτες εισόδου) δίνονται αρμοδίως από τον Πανελλήνιο Σύλλογο Παραπληγικών (στο τηλέφωνο 2108312740). Από πλευράς του οποίου απευθύνεται ευγενής έκκληση στα μέλη εκείνα που έχουν την δυνατότητα “να καταβάλλουν την ετήσια συνδρομή τους ενισχύοντας τούτη την ασφυκτική περίοδο τον σύλλογο”. Είτε με ταχυδρομική επιταγή (Πανελλήνιος Σύλλογος Παραπληγικών, Όθωνος Σταθάτου 37-39, Αθήνα 11145) ή μέσω internet banking (λογαριασμός Εθνική Τράπεζα GR4001101340000013429600441).

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here