Το αδιαχώρητο χτες στο Αστεροσκοπείο για το «Ματωμένο Φεγγάρι» – 700 ΙΧ συνέρευσαν

Για την εντυπωσιακή ολική έκλειψη της Σελήνης χτες το βράδυ   συνέρευσαν στο Αστεροσκοπείο Αθηνών πάνω από 1800 άτομα με περίπου 700 ΙΧ -κάτι το φαινόμενο αυτό καθ αυτό, κάτι η δωρεάν εισοδος, και το αποτέλεσμα ήταν το χάος.

Το Αστεροσκοπείο απολογήθηκε γιατί εκατοντάδες Αθηναίοι έφυγαν απογοητευμένοι, καθώς δεν μπόρεσαν να δουν από το τηλεσκόπιο την Σεληνη, όμως ξεκαθάρισε ότι

*καθημερινά εξυπηρετεί 200 άτομα και δεν μπορεί να ανταποκριθεί σε τόση συρροή κόσμου

*υπόσχεται ότι θα αναδιοργανωθεί ώστε στο επόμενο μεγάλο γεγονός (τον λαμπερό κομήτη) θα είναι πιο έτοιμο για κοσμοσυρροή.

Η ανακοίνωση του ιδρύματος αναφέρει τα εξής:

Αγαπητοί επισκέπτες του Κέντρου Επισκεπτών Πεντέλης,

λυπούμαστε πραγματικά και ζητούμε συγνώμη από εσάς  αλλά και τους περιοίκους του Αστεροσκοπείου, για την χθεσινή ταλαιπωρία που υποστήκατε λόγω της αναπάντεχα τεράστιας προσέλευσής σας προκειμένου να παρακολουθήσετε το όμορφο θέαμα του φαινομένου της Έκλειψης.

Εμείς, αλλά και οι ερασιτέχνες αστρονόμοι με τον εξοπλισμό τους και την ανιδιοτελή προσφορά τους, τους οποίους ευχαριστούμε θερμά, προσπαθήσαμε να εξυπηρετήσουμε πάνω από 1.800 άτομα που έφθασαν με τα Ι.Χ. αυτοκίνητά τους. Δυστυχώς αυτό δεν κατέστη δυνατό και παρότι οι περισσότεροι είδαν μέσα από τηλεσκόπιο την Σελήνη και τον Κρόνο και άκουσαν για το φαινόμενο, παρά ταύτα κάποιοι έφυγαν απογοητευμένοι από τον χείμαρρο των ανθρώπων που κατέκλυσε το Αστεροσκοπείο από όλες τις περιοχές της Αττικής!

Το Κέντρο Επισκεπτών Πεντέλης λειτουργεί από το 1995 και καθημερινά διαχειρίζεται έως 200 άτομα. Κάποιες φορές που επιθυμούμε να προσφέρουμε υπηρεσίες σε μοναδικά αστρονομικά γεγονότα με ελεύθερη είσοδο μπορεί να δημιουργηθεί το αδιαχώρητο όπως εχθές!

Σας υποσχόμαστε πως στο επόμενο μεγάλο αστρονομικό γεγονός (π.χ. ο επόμενος λαμπρός κομήτης που θα έρθει) η στρατηγική σχεδίαση για την διαχείριση του κοινού θα έχει αναθεωρηθεί από τη βάση.

Παρακαλούμε για την κατανόησή σας.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here