Το 56% των Γερμανών θεωρεί κακή την συμφωνία, το 48% προτιμά Grexit

ΦΩΤΟ: ΕUROKINISSI

Οι Γερμανοί, σύμφωνα με δημοσκόπηση της εφημερίδας Welt am Sonntag. απορρίπτουν ως κακή τη πρόσφατη συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και εταίρων για έναρξη διαπραγματεύσεων για χορήγηση τρίτου δανείου 82 δις ευρω από τον ESM  ενώ πολλοί θα προτιμούσαν να βγει η Ελλάδα από την ευρωζώνη.

 

Σύμφωνα με την δημοσκόπηση που διενεργήθηκε από το ινστιτούτο YouGov, το 56% των ερωτηθέντων απάντησε ότι το σχέδιο μιας τέτοιας συμφωνίας με την Ελλάδα είναι κακό. Το ένα πέμπτο από αυτούς μάλιστα το χαρακτήρισε πολύ κακό. Το 27% των Γερμανών το κρίνει μάλλον θετικό και μόνο το 2% το θεωρεί σίγουρα θετικό.

Η δημοσκόπηση, που έγινε σε δείγμα 1.380 ανθρώπων, δείχνει επίσης  ότι το 48% των Γερμανών θα προτιμούσε να δει την Ελλάδα να βγαίνει από την Ευρωζώνη. Μόνο το ένα τρίτο δήλωσε καθαρά ότι θέλουν να παραμείνει η χώρα στην Ευρωζώνη.

Άλλη δημοσκόπηση, του ινστιτούτου Forsa, που δόθηκε στη δημοσιότητα την Παρασκευή, έδειξε ότι το 53% των Γερμανών ψηφοφόρων ήθελε να εγκρίνει το γερμανικό κοινοβούλιο την έναρξη διαπραγματεύσεων ενώ το 42% τασσόταν κατά.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here