Παραλήρημα Γεωργιάδη κατά Τσίπρα, διαλύει το Οικονομικό φόρουμ των Δελφών

Η ακραία, πολιτικά συμπεριφορά του Α. Γεωργιάδη, που ξεχνά ότι έχει τον θεσμικό ρόλο του αντιπροέδρου της ΝΔ, είναι συχνά ανεξέλεγκτη και δημιουργεί σοβαρά προβλήματα σε βάρος της χώρας.  Το ίδιο συνέβη και στο οικονομικό φόρουμ των Δελφών, όπου ο κ. Γεωργιάδης αντί να καταθέσει τις απόψεις του κόμματός του, βρήκε βήμα για να επιτεθεί προσωπικά στον πρωθυπουργό Αλ. Τσίπρα με εμπρηστικούς, απαράδεκτους ισχυρισμούς και χαρακτηρισμούς.

Και τι δεν είπε ο κ. Γεωργιάδης: «Οι ηγέτες εμπνέουν. Ο κ. Τσίπρας δεν είναι ηγέτης, είναι τυχοδιώκτης. Είναι ο χειρότερος πρωθυπουργός μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, Ειναι καλός δημαγωγός», ανέφερε μεταξύ άλλων, ενώ σχολιάζοντας τους κυβερνητικούς χειρισμούς στα κρίσιμα ζητήματα σημείωσε ότι «Εχουν απόλυτη άρνηση της πραγματικότητας, σχεδόν στα όρια σχιζοφρένειας».

«Ο ελληνικός λαός ψήφισε τον ΣΥΡΙΖΑ επειδή πίστεψε πως θα μας δώσουν λεφτά οι Ρώσοι, οι Κινέζοι, οι Αμερικάνοι», είπε ακόμη ο κ. Γεωργιάδης, εκτιμώντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ χάνει πολιτικό κεφάλαιο με πρωτοφανή ραγδαίο ρυθμό γιατί «ο ψηφοφόρος, όσο φανατικός και να ήταν, κατάλαβε ότι τον κορόιδευαν».

Μετά το φραστικό αυτό υβρεολόγιο, ο υφυπουργός Εξωτερικών κ. Γιάννης Αμανατίδης δήλωσε ότι αποχωρεί καταγγέλοντας μάλιστα τους διοργανωτές για την ανοχή τους στις ύβρεις Γεωργιάδη.

Συγκεκριμένα, ο κ. Αμανατίδης αναφέρει ότι αποχώρησε από το φόρουμ «κατόπιν της ανοχής, η οποία επιδείχθηκε από τους διοργανωτές στις προσωπικές, προσβλητικές και απαξιωτικές αναφορές κατά του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και στελεχών της κυβέρνησης από τον αντιπρόεδρο της ΝΔ Αδωνι Γεωργιάδη. Αναφορές που δεν έχουν καμία σχέση με την αντιπαράθεση, η οποία διεξάγεται σε fora με επιχειρήματα, όσο αιχμηρά κι αν είναι», σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Στο θέμα παρενέβη καθυστερημένα και ο πρόεδρος του Οικονομικού Φόρουμ κ.  Συμεών Τσομώκος, ο οποίος απολογήθηκε για τους χαρακτηρισμούς σε βάρος του πρωθυπουργού και υπουργών της Κυβέρνησης, οι οποίοι, όπως ανέφερε, δεν εκφράζουν το πνεύμα που διέπει τις αρχές του Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών.

«Το Φόρουμ αυτό δεν κάνει πολιτική. Προσκαλεί όλες τις σκέψεις και απόψεις, με σεβασμό στις όποιες αντίθετες ιδέες και στην άσκηση πολιτικής στα δρώμενα της χώρας. Ήταν μια ατυχής στιγμή και απολογούμαι προσωπικά», πρόσθεσε.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here