Τίτλοι τέλους από τον Ευ.Βενιζέλο.Αποχωρεί από την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ

Με σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση συνόδευσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος την ανακοίνωση της αποχώρησής από την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ κατά τη διάρκεια του 10ου συνεδρίου του κόμματος.

«Φίλες, φίλοι, αποχωρώ από τη θέση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ. Δεν αποχωρώ από την πολιτική. Όχι από την ευθύνη μου. Όχι από τον αγώνα για τη χώρα», είπε απευθυνόμενος προς τους συνέδρους και εξέφρασε την ευχή η απόφασή του να λειτουργήσει ως κίνητρο ενεργοποίησης και ανανέωσης. «Ευχαριστώ από καρδιάς όλους εσάς. Σας είμαι πραγματικά ευγνώμων για την μεγάλη τιμή και την μεγάλη εμπιστοσύνη».

Ο Ευαγ. Βενιζέλος εξαπέλυσε πυρά κατά του πρωθυπουργού τον οποίο κάλεσε να  ζητήσει συγγνώμη από τον ελληνικό λαό για τα ψέματα και για την παραπλάνηση.

Κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα ότι δείχνει «αλαζονεία» και «απόλυτη αδιαφορία» για συναίνεση και είπε ότι το ΠΑΣΟΚ δεν λέει αν θα ψηφίσει ή δεν θα ψηφίσει τη συμφωνία. Όπως ανέφερε, «το ΠΑΣΟΚ απέχει από την αμήχανη αντιπολίτευση και την πρόθυμη αντιπολίτευση, που απέχει μόνο μερικά εκατοστά από τη συμβουλευτική συμπολίτευση».

Την ίδια ώρα προειδοποίησε ότι το ΠΑΣΟΚ θα φροντίσει να λογοδοτήσει ο σημερινός πρωθυπουργός για τα τρέχοντα και δεν θα κάνει το «ρουσφέτι»,  που – όπως είπε-  έκανε ο κ. Τσίπρας σε διατελέσαντες πρωθυπουργούς με την εξαίρεση τους από την Εξεταστική Επιτροπή για τα Μνημόνια.

Το  βράδυ θα μιλήσουν οι υποψήφιοι πρόεδροι, οι οποίοι πρώτα θα πρέπει να έχουν συγκεντρώσει τις υπογραφές 250 συνέδρων, ώστε να πάρουν μέρος στη διδικασία εκλογής του νέου προέδρου την επόμενη Κυριακή 14 Ιουνίου. Μέχρι στιγμής τον απαιτούμενο αριθμό υπογραφών συγκεντρώνουν οι Ανδρέας Λοβέρδος, Φώφη Γεννηματά και Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος.

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here