Tσίπρας στην ΚΕ: Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να γίνει η μεγάλη λαϊκή παράταξη της Αριστεράς

ΦΩΤΟ: :ΕUROKINISSI

Οικονομική σταθερότητα στη χώρα και  μεγάλες μεταρρυθμίσεις για να ξεριζώσουμε το κράτος διαφθοράς και να οικοδομήσουμε το  κράτος δικαίου είναι η εντολή τετραετίας του λαού, επισήμανε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του στην Κεντρική Επιτροπή το πρωί του Σαββάτου.

Ο Αλέξης Τσίπρας αποτιμώντας το εκλογικό αποτέλεσμα είπε ότι  επιβεβαιώθηκε η ταξική ψηφος στον ΣΥΡΙΖΑ:

«Πρώτη φορά στον τόπο,  έγιναν εκλογές με ανοιχτά χαρτιά, με το λαό να γνωρίζει τα πάντα, παρά την τρομακτική επίθεση προπαγάνδας. Υπηρξε απόλυτος διαχωρισμούς του εκλογικού σωματος. Επιβεβαιώθηκε η ταξική ψήφος στο ΣΥΡΙΖΑ.  Τα λαικά στρώματα μας αγκάλιασαν και είναι πυξίδα και δέσμευση για τις πολιτικές μας προτεραιότητες. Αυτον το κόσμο δεν πρέπει να τον απαγητεύσουμε. Να μην τον διαψεύσουμε. Αυτή ειναι η ευθύνη του κόμματος και της κυβέρνησης».

Χρειαζόμαστε ανοικτό κόμμα που θα είναι αυτόνομο από το κράτος

Αναφερόμενος στη λειτουργία του κόμματος ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε οτι χρειαζόμαστε ανοικτο κόμμα, όχι κόμμα γραφειοκρατικό αναπαραγωγής στελεχών. «Το ζήτημα είναι πώς θα αποκτήσουν οι οργανώσεις ουσιαστικό περιοχέομνο για να μην είναι αυτοι που θα ενταχθούν, παρακολουθητες του ΣΥΡΙΖΑ στα γεγονότα αλλά οι ενεργοί συμμέτοχοι¨, ανέφερε χαρτακτηριστικά.

«Η πολιτική των κλειστών θυρών για να διατηρηθούν κομματικοί συσχετισμοί πρέπει να αποφασίσουμε ότι έκλεισε οριστικά. Η παραλειτουργία κόμματος μέσα στο κόμμα τελείωσε με άδοξο τρόπο.

Το κόμμα μας δεν θα λειτουργεί ως ιδεολογικός οργανισμός νομιμοποίησης των κρατικών πολιτικών, ωστε να μετασχηματιστεί σε υποσύστημα του κράτους. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να είναι κόμμα εκτός κράτους.  Δεν θα κρατικοποιείται με τη μεταπήδηση στελεχών του στον κρατικό μηχανισμό. Ο ΣΥΡΙΖΑ ως φορέας ηγεμονίας των αντιλήψεών μας πρεπει να ελεγχει, κριτικάρει, αυτόνομος απο το κράτος.  Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να λειτουργεί ως η άγρυπνη αριστερή συνείδηση της κυβέρνησης, πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

Στο τέλος της τετραετίας η χώρα θα έχει αφήσει πίσω της την κρίση

Ο Αλέξης Τσίπρας επανέλαβε ότι στόχος είναι η σκληρή δουλειά, ώστε στο τέλος της τετραετίας η χώρα να έχει αφήσει οριστικά πίσω της την κρίση.

Επανέλαβε επίσης την ανάγκη να ολοκληρωθεί γρήγορα η πρώτη αξιολόγηση, ώστε η οικονομία να μπει και πάλι σε τροχιά βιώσιμης ανάπτυξης.

Προς αυτή την κατεύθυνση τα κρίσιμα ζητήματα είναι η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, η οποία θα ολοκληρωθεί εντός του 2015 για τη διασφάλιση των καταθέσεων, τη διευθέτηση των «κόκκινων» δανείων, αλλά και την προστασία της πρώτης κατοικίας όσων δεν έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν.

Το δεύτερο κρίσιμο ζήτημα, συνέχισε ο πρωθυπουργός, είναι η απομείωση του χρέους και  η δημιουργία ευνοϊκού περιβάλλοντος για την προσέλκυση ξένων επενδύσεων.

Προειδοποίησε ότι οι επόμενοι μήνες θα είναι δύσκολοι και ότι η μέγαλη μάχη που θα δοθεί θα είναι για την προστασία της πρώτης κατοικίας.

Το πάρτυ τελείωσε

Αναφέρθηκε στις μεγάλες μεταρρυθμίσεις που πρέπει να γίνουν  στη δημόσια διοίκηση, στο κοινωνικό κράτος , στην παιδεία, στο ασφαλιστικό, καθώς και στα μέτρα αντιμετώπισης της διαφθοράς. «Οι αετονύχηδες ένας προς ένα θα περάσουν στο γκισέ του δημοσιου για να καταβάλουν τα οφειλόμενα», είπε ο κ.Τσίπρας.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here