Τις τυχόν κασέτες των συνομιλιών Τραμπ-Κόμει ζητά από τον Λευκό Οίκο η Βουλή

Πλήρη πρόσβαση σε τυχόν ηχογραφημένες συνομιλίες του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ με τον πρώην επικεφαλής του FBI Τζέιμς Κόμεϊ ζήτησαν από τον Λευκό Οίκο τα δύο κορυφαία μέλη της Επιτροπής Πληροφοριών της Βουλής των Αντιπροσώπων, η οποία ερευνά τις παρεμβάσεις της Ρωσίας στις εκλογές του περασμένου Νοεμβρίου.

Ο Ρεπουμπλικάνος βουλευτής Μάικ Κόναγουεϊ και ο Δημοκρατικός Άνταμ Σιφ καλούν με επιστολή τους τον Λευκό Οίκο να διευκρινιστεί εάν πράγματι υπάρχουν τέτοιες ηχογραφήσεις – όπως είχε υπονοήσει παλαιότερα ο ίδιος ο κ. Τραμπ στο Twitter – κι εφόσον υπάρχουν ζητούν να τους σταλούν αντίγραφα έως τις 23 Ιουνίου.

Οι πιθανές ηχογραφήσεις επανήλθαν στο προσκήνιο κατά την πολύκροτη κατάθεση του κ. Κόμεϊ ενώπιον της Επιτροπής Πληροφοριών της Γερουσίας, την Πέμπτη, όπου ο τέως διευθυντής του FBI δήλωσε ότι μετά την επίμαχη ανάρτηση στο Twitter αποφάσισε να διαρρεύσει ορισμένες σημειώσεις που είχε γράψει για επαφές του με τον πρόεδρο.

Ο τέως αρχηγός του FBI σημείωσε μάλιστα ότι εύχεται να υπάρχουν κασέτες και κάλεσε τον κ. Τραμπ να τις δημοσιοποιήσει, αφήνοντας έτσι να εννοηθεί ότι εμμένει πλήρως στις καταγγελίες ότι ο πρόεδρος του ζήτησε αρχικά «πίστη» και εν συνεχεία να εγκαταλείψει τις έρευνες πάνω στον παραιτηθέντα Σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας Μάικλ Φλιν.

Ο κ. Κόμεϊ απολύθηκε αιφνιδιαστικά στις αρχές Μαΐου. Στην κατάθεσή του, εξέφρασε την πεποίθηση ότι η αποπομπή του οφειλόταν στην πρόθεση της κυβέρνησης να επηρεάσει την έρευνα σχετικά με τις παρεμβάσεις της Μόσχας στις προεδρικές εκλογές – παρεμβάσεις που χαρακτήρισε αδιαμφισβήτητες.

Στην ανακοίνωσή τους, οι βουλευτές Κόναγουεϊ και Σιφ σημειώνουν ότι έστειλαν επιστολή και στον κ. Κόμεϊ, με την οποία του ζητούν να τους παράσχει κάθε υπόμνημα ή σημείωσε που έχει στην κατοχή του όσον αφορά τις συναντήσεις και συνδιαλέξεις που είχε με τον κ. Τραμπ.

Πριν την ανακοίνωση των δύο βουλευτών, ο πρόεδρος Τραμπ δήλωσε πως είναι 100% διατεθειμένος να καταθέσει ένορκα για τις συνομιλίες του με τον κ. Κόμεϊ και χαρακτήρισε ψευδείς τις καταγγελίες του. Απέφυγε όμως να πει εάν υπάρχουν ηχογραφήσεις των συζητήσεών τους.

Πηγή: http://www.skai.gr/news/world/article/348398/tis-tuhon-kasetes-ton-suzitiseon-trab-komei-zita-apo-to-leuko-oiko-i-vouli/#ixzz4jaiLz58w
Follow us: @skaigr on Twitter | skaigr on Facebook

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here