Τις επόμενες ώρες στη Βουλή, η ρύθμιση για την προστασία της α΄κατοικίας

Η κυβέρνηση προσανατολίζεται να καταθέσει έως αργά το βράδυ τη ρύθμιση για τον διάδοχο νόμο Κατσέλη, που θα πρέπει να έχει ψηφιστεί έως το επόμενο Eurogroup της 5ης Απριλίου. Πρόκειται για μια κίνηση που είχε ανακοινωθεί την προηγούμενη Πέμπτη με ορίζοντα κατάθεσης την Παρασκευή, πράγμα το οποίο τελικά δεν έγινε.

Μετά το χθεσινό Euroworking Group, κυβερνητικοί παράγοντες εμφανίζονται συγκρατημένα αισιόδοξοι ωστόσο ο διάβολος κρύβεται στις λεπτομέρειες, εν προκειμένω σε θέματα τεχνικού χαρακτήρα, κάτι που άλλωστε ήταν γνωστό από την προηγούμενη εβδομάδα όταν μπήκαν στην τελική ευθεία οι διαβουλεύσεις.

Τελευταίες πληροφορίες θέλουν η τροπολογία να «πατά» στη συμφωνία κυβέρνησης-τραπεζών που έχει επιτευχθεί εδώ και μέρες όμως είχε «κολλήσει» στις επιφυλάξεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Όπως έγραψε η «Εφημερίδα των Συντακτών» ο σχεδιασμός διατηρείται τη περίμετρο των 11 δισ. ευρώ «κόκκινων» δανείων, και δεν παραβιάζεται η… κόκκινη γραμμή της ελληνικής πλευράς για υπαγωγή στο νέο πλαίσιο των επιχειρηματικών δανείων που έχουν υποθήκη την πρώτη κατοικία.

Καλώς εχόντων των πραγμάτων -και αν δεν προκύψει χάσμα απόψεων για κάποια συγκλονιστική… ανθυπολεπτομέρεια τεχνικού χαρακτήρα- μέχρι τις 5 Απριλίου θα έχει ψηφιστεί το νέο πλαίσιο.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here