Τήνος: Μεγάλη φωτιά ξέσπασε στο νησί-Μήνυμα από το 112 -Προληπτική εκκένωση οικισμών (Videos)

Μεγάλη φωτιά έχει ξεσπάσει στην Τήνο και συγκεκριμένα στον παραλιακό οικισμό Αγ. Γιάννη Πόρτο. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες έχουν εκκενωθεί προληπτικά τρεις οικισμοί, ενώ πλοίο από τη Ραφήνα θα μεταφέρει πυροσβεστικά οχήματα και πυροσβέστες.

Η φωτιά ξέσπασε στο Όρος Παράχραντος πριν λίγα λεπτά και στο σημείο επιχειρούν για την κατάσβεσή της φωτιάς 10 πυροσβέστες με 5 οχήματα, ενώ συνδράμουν υδροφόρες του Δήμου Τήνου και αρκετοί εθελοντές.

Όπως τονίζει η τοπική ιστοσελίδα cyclades24.gr, οι ισχυροί Βόρειοι άνεμοι εντάσεως 7 με 8 μποφόρ που πνέουν στην περιοχή αποτελούν βασικό εμπόδιο για την κατάσβεση της πυρκαγιάς παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες της Πυροσβεστικής, η οποία με όλη της τη δύναμη προσπαθεί να αντιμετωπίσει το φαινόμενο.

Η φωτιά έχει πάρει μεγάλη έκταση και η νύχτα αναμένεται να είναι δύσκολη για το νησί της Παναγίας αν και στην περιοχή επιχειρούν 5 οχήματα με 10 άνδρες της Πυροσβεστικής, ενώ συνδράμουν υδροφόρες του Δήμου Τήνου, ιδιωτικά μηχανήματα έργου και αρκετοί εθελοντές.

Όπως τονίζει το tinostoday, η πυρκαγιά ξέσπασε στο Όρος Παράχραντος και γρήγορα εξαπλώθηκε λόγω της χαμηλής βλάστησης που υπάρχει στην περιοχή. Οι οικισμοί εκκενώθηκαν με εντολή της Πυροσβεστικής για να μην κινδυνέψουν κάτοικοι.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here