Την Δευτέρα,10 Αυγούστου θα κριθεί αν θα έχουμε συμφωνία πριν τις 20 Αυγούστου

Αξιωματούχος της ευρωζώνης χαρακτήρισε την 10η Αυγούστου ως  «ημερομηνία-κλειδί», στην οποία θα έχει διαφανεί εάν μπορεί να επιτευχθεί συμφωνία μεταξύ των θεσμών και των ελληνικών αρχών για το νέο πρόγραμμα στήριξης, πριν από τις 20 Αυγούστου.

Η ίδια πηγή ανέφερε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο πως μέχρι στιγμής ο στόχος αυτός φαίνεται πραγματοποιήσιμος, ωστόσο προϋποθέτει τεράστιες προσπάθειες μέσα στο Σαββατοκύριακο τόσο από τους εκπροσώπους των δανειστών όσο και από τις ελληνικές αρχές.

Σήμερα πραγματοποιείται και η τηλεδιάσκεψη των εκπροσώπων των 28 υπουργείων Οικονομικών της ΕΕ (EFC). Σύμφωνα με την αναπληρώτρια εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μίνα Αντρέεβα, δεν αναμένεται να ληφθεί κάποια απόφαση, αλλά να γίνει μια ενημέρωση από τους θεσμούς για την πορεία των διαπραγματεύσεων με την Ελλάδα και την πρόοδο που έχει σημειωθεί.

Η κ. Αντρέεβα ανέφερε πως οι εμπειρογνώμονες που βρίσκονται στην Αθήνα εργάζονται εντατικά για την ολοκλήρωση του κειμένου της συμφωνίας.

«Δεν υπάρχουν αυτή τη στιγμή νεότερα για το πότε θα παραλάβουν τα κράτη μέλη το εν λόγω κείμενο για να προχωρήσουν στις εθνικές διαδικασίες, δηλαδή τη ψήφισή του από ορισμένα εθνικά κοινοβούλια», δήλωσε χαρακτηριστικά.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here