Την υφαλοκρηπίδα που έφτιαξε η Τουρκία με την Λιβύη, επικαλείται ο Τσαβούσογλου

Επιμένει στην προκλητική τακτική ο υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, επαναλαμβάνοντας  σε υνέντευξη στο Α Haber,ότι η συμφωνία που σύναψε με τη Λιβύη είναι «σύμφωνη με το Διεθνές Δίκαιο» και να υποστηρίζει πως η Τουρκία έχει δικαίωμα να κάνει σεισμικές έρευνες.

Πρόσθεσε ότι «κανείς δε μπορεί να δραστηριοποιηθεί στη ζώνη της υφαλοκρηπίδας μας χωρίς την άδειά μας. (Αν συμβεί κάτι τέτοιο), εννοείται πως θα τους εμποδίσουμε να το κάνουν». «Η Ελλάδα και η ΕΕ δεν έχουν δικαίωμα να αποφασίσουν επι αυτών των ζητημάτων» τόνισε.

Μάλιστα παρουσίασε και εκείνος, όπως έκανε και ο Ερντογάν τον χάρτη που δείχνει, σύμφωνα με τον ίδιο, τα νέα όρια της τουρκικής υφαλοκρηπίδας, η οποία έχει διευρυνθεί σημαντικά βάσει των όρων της συμφωνίας που η Άγκυρα υπέγραψε με την λιβυκή Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας (GNA), φτάνοντας μέχρι την Κρήτη σχεδόν.

Ο Τσαβούσογλου διαβεβαίωσε ωστόσο πως η Τουρκία είναι έτοιμη να διαπραγματευθεί με την Ελλάδα. «Μπορούμε να καθίσουμε γύρω από ένα τραπέζι και να συζητήσουμε. Δεν είμαστε υπέρ των εντάσεων, αλλά υπέρ της υπεράσπισης των δικαιωμάτων μας που απορρέουν από το διεθνές δίκαιο», υποστήριξε.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here