Την Παρασκευή ο Λοβέρδος στην Εισαγγελία Διαφθοράς για τη Novartis

Με την ιδιότητα του υπόπτου ο Ανδρέας Λοβέρδος θα περάσει την Παρασκευή το πρωί το κατώφλι της Εισαγγελίας Διαφθοράς προκειμένου να δώσει εξηγήσεις για την εμπλοκή του στην υπόθεση της Novartis.

Λίγες ημέρες μετά την απόφαση της Βουλής για την άρσης της ασυλίας του ο πρώην Υπουργός Ανδρέας Λοβέρδος καλείται από την

Η εισαγγελέας Διαφθοράς είχε διαβιβάσει ,μέσω της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου , το φάκελο στη Βουλή ζητώντας την άρση της βουλευτικής ασυλίας για τον Ανδρέα Λοβέρδο, προκειμένου να  του στείλει κλήση και να τον εξετάσει ως ύποπτο  . Στο πολυσέλιδο διαβιβαστικό περιγραφόταν η πράξη της δωροδοκίας για την οποία ο πρώην υπουργός καλείται σε αυτό το δικονομικό στάδιο να δώσει εξηγήσεις.

Ο Α.Λοβέρδος, έχει δικαίωμα την Παρασκευή το πρωί που θα βρεθεί ενώπιον της εισαγγελέως, να ζητήσει   και να λάβει προθεσμία προκειμένου να ενημερωθεί για το σύνολο των στοιχείων της δικογραφίας και να προετοιμάσει το υπόμνημα παροχής εγγράφβν εξηγήσεών του.

Αξίζει πάντως, να σημειωθεί ότι η κλήση οποιουδήποτε προσώπου με την ιδιότητα του υπόπτου, δεν σημαίνει  ότι είναι και κατηγορούμενος. Κι αυτό γιατί μετά την παροχή των εξηγήσεων που θα δώσει η εισαγγελέας έχει τη δικονομική δυνατότητα είτε να ασκήσει εναντίον του ποινική δίωξη, είτε να αρχειοθετήσει τη δικογραφία.

Παράλληλα,  στα χέρια της Εισαγγελέως Διαφθοράς   επεστράφη από τη Βουλή και η δικογραφία  για τον πρώην Υπουργό Μάριο Σαλμά , αναφορικά με την υπόθεση των υπερτιμολογημένων αρθροσκοπήσεων .

Η δικογραφία, που εστάλη μετά την ολοκλήρωση της έρευνας  στη Βουλή για άρση της ασυλίας του πρώην Υπουργού,  αφορά σε ενδεχόμενη ζημία του ΕΟΠΥΥ από την υπόθεση των υπερκοστολογημένων παραπεμπτικών για αρθροσκοπήσεις.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες μετά την άρση της ασυλίας και τη διαβίβαση του φακέλου στην τακτική δικαιοσύνη είναι θέμα ημερών η αποστολή κλήσης προς παροχή εξηγήσεων και για τον κ. Σαλμά.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here