Την Παρασκευή η επιστροφή φόρου για το 1/3 των φορολογουμένων που την δικαιούνται

Ο ένας στους 3 φορολογούμενους που έχει ως τώρα επιστροφή φόρου εισοδήματος, θα την εισπράξει την Παρασκευή 13 Ιουλίου στην τράπεζά του, αρκεί να έχει δηλώσει ΙΒΑΝ

Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων ανακοίνωσε, συγκεκριμένα, ότι εκδόθηκε η πρώτη εντολή πληρωμής μέσω τραπεζών για δικαιούχους επιστροφής φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων φορολογικού έτους 2017.

Η εντολή πληρωμής αφορά φορολογούμενους οι οποίοι υπέβαλαν τη δήλωση φορολογίας εισοδήματος φορολογικού έτους 2017 μέχρι την 27/06/2018 και η εκκαθάριση «έβγαλε» πιστωτικό. Για να πάρει κάποιος την επιστροφή όμως, θα πρέπει «να είναι φορολογικά και ασφαλιστικά ενήμερος».

Η πληρωμή μέσω των τραπεζών αφορά 269.459 φορολογουμένους που θα πάρουν συνολικά 80.927.040,08 ευρώ.

Μέχρι στιγμής έχουν εκκαθαριστεί 4,9 εκατομμύρια φορολογικές δηλώσεις και από αυτές πιστωτικές είναι οι 636.000 -συνολικά πρέπει να επιστραφούν 244 εκατομμύρια ευρώ. Όμως σε αυτή τη φάση θα δοθεί η επιστροφή στο 1/3 των πιστωτικών δηλώσεων. Το ποσό  θα είναι διαθέσιμο στις 13/07/2018, με την προϋπόθεση ότι οι φορολογούμενοι δήλωσαν  στο έντυπο Ε1 της φορολογικής τους δήλωσης έτους 2017 κάποιον λογαριασμό ΙΒΑΝ.

Αντιθέτως, όσοι φορολογούμενοι δεν διαθέτουν λογαριασμό ή βρέθηκε σφάλμα κατά τον έλεγχο του IBAN που δήλωσαν, θα μπορούν να πάρουν το ποσό επιστροφής που δικαιούνται  από τις 20 Ιουλίου στην τράπεζα που αναγράφεται στην ειδοποίηση προσκομίζοντας στην τράπεζα και την ειδοποίηση επιστροφής.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here