Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ για την προφυλάκιση Παπαντωνίου

Η προφυλάκιση του πρώην υπουργού Άμυνας και της συζύγου του «δείχνει πολλά για το πολιτικό σκηνικό του εκσυγχρονισμού, της ΟΝΕ και της εισόδου στο ευρώ» σχολιάζει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, λίγες ώρες μετά την καταδικαστική απόφαση του δικαστηρίου.

«Αυτός ήταν ο εκσυγχρονισμός και οι »μεταρρυθμίσεις», που και σήμερα εξακολουθούν να είναι η σημαία όλου του μνημονιακού –φιλοΕΕ σκηνικού κυβέρνησης και αντιπολίτευσης. Ο ίδιος ο Παπαντωνίου ήταν θαυμαστής των μνημονίων για να σταματήσει η Ελλάδα να είναι η «τελευταία σοβιετία της Ευρώπης». Εκεί οδήγησαν τα »μεγάλα έργα», οι εξοπλισμοί και οι ιδιωτικοποιήσεις και η »δημοσιονομική προσαρμογή» με τα σκληρά αντιλαϊκά μέτρα των προγραμμάτων σύγκλισης. Η ένταξη στο »σκληρό πυρήνα» της ΕΕ και η Ολυμπιάδα του 2004 οδήγησαν στη χρεοκοπία. Την ίδια ώρα όμως γέμισαν τους λογαριασμούς υπουργών του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ» αναφέρει στην καυστική ανακοίνωσή του, το κόμμα της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ διατηρεί τις επιφυλάξεις της για την πραγματική τιμωρία όλων των ενόχων καθώς «έχουμε μεγάλο δρόμο» και «η αποφυλάκιση Τσοχατζόπουλου, η εξέλιξη σκανδάλων όπως αυτό της Ζήμενς και Νοβάρτις δείχνει ότι η απόδοση ευθυνών μένει κυρίως στη δημιουργία εντυπώσεων».

Η πολιτική και δικαστική εξουσία και οι μηχανισμοί καταστολής, σύμφωνα με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, «είναι σκληροί απέναντι στους αγωνιστές του λαϊκού εργατικού κινήματος» φέρνοντας παράδειγμα τις διώξεις σε βάρος «των αγωνιστών ενάντια στους πλειστηριασμούς, στις Σκουριές» στα «επιχειρηματικά συμφέροντα της Ελντοράντο» και στην «απάνθρωπη μεταχείριση ακόμα και μετά θάνατον στον Ζακ Κωστόπουλο».

Εστιάζει στη Δικαιοσύνη, αναφέροντας πως «το χρεοκοπημένο πολιτικό σύστημα, η οικονομική ολιγαρχία, αλλά και η εγκληματική δράση του φασισμού πέφτουν στα μαλακά ή μένουν στο απυρόβλητο από την »ανεξάρτητη δικαιοσύνη» και τους πολιτικούς αρχαγγέλους της Κάθαρσης. Όπου υπήρξε στοιχειώδης προσπάθεια να σπάσει η ατιμωρησία έγινε μετά από την παρέμβαση του μαζικού κινήματος, όπως στην περίπτωση της δολοφονίας του Π. Φύσσα και των άλλων εγκλημάτων της Χρυσής Αυγής».

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καταλήγει αναφέροντας πως η υπόθεση αυτή «κρίνεται και από το αν θα γυρίσουν πίσω τα κλεμμένα, που είναι από το αίμα και τον ιδρώτα των εργαζομένων και δε θα γίνουν χάρισμα για την καλοπέραση και την καριέρα των γόνων».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here