Την εποπτεία του ΤΑΙΠΕΔ θα έχει ο αν.υπουργός Οικονομικών Τρ. Αλεξιάδης

ΦΩΤΟ:ΙΝΤΙΜΕ

Στον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη ανατίθεται η εποπτεία του ΤΑΙΠΕΔ (Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου) αλλά και του Ελληνικού.

Η απόφαση για την ανάθεση αρμοδιοτήτων στον κ. Αλεξιάδη, η οποία υπογράφεται από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης.

Υπό την αρμοδιότητα του κ. Αλεξιάδη τίθενται πλέον η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων και Διοικητικής Υποστήριξης του υπουργείου Οικονομικών, η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, η Γενική Γραμματεία Δημόσιας Περιουσίας, αλλά και η Ειδική Γραμματεία του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος με την επιφύλαξη της ανάθεσης κάποιων αρμοδιοτήτων σχετικών με το ΣΔΟΕ στον υπουργό Επικρατείας Παναγιώτη Νικολούδη.

Ο κ. Αλεξιάδης, εκτός του ΤΑΙΠΕΔ και της Ελληνικού ΑΕ, θα έχει την εποπτεία της Εταιρείας Ακινήτων Δημοσίου, της Επιτροπής Ολυμπίων και Κληροδοτημάτων, του Βαρβακείου Ιδρύματος και του Ειδικού Ταμείου Ελέγχου και Ποιότητας Αλκοόλης και Αλκοολούχων ποτών.

Στις αρμοδιότητες του περιλαμβάνονται ακόμη κοινοβουλευτικές αρμοδιότητες, η πρόταση για την έκδοση ατομικών και κανονιστικών διαταγμάτων, η έκδοση πράξεων ατομικού και κανονιστικού χαρακτήρα, η πρόταση για την έκδοση διαταγμάτων και η έκδοση πράξεων από κοινού με άλλους υπουργούς, αναπληρωτές υπουργούς και υφυπουργούς και η υποβολή ερωτημάτων προς το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here